Оdržana sjednica izvršnog odbora KSRS.

Дана 20.07.2009 године одржана сједница ИО којом је предсједавао предсједник ИО мр. Илија Пријић. На сједници је извршено жребање екипа за наредну такмичарску сезону. Усвојен је закључак да се 01.08.2009 године са почетком у 10,00 часова у Бањи Врућици у хотелу Посавина, одржи семинар и лиценцирање куглашких тренера КС РС. Семинару могу присуствовати и тренери клубова из ФБиХ.
Семинаром руководи истакнути куглашки стручњак и селектор репрезентације Србије професор Милош Поњавић. Констатовано је да су испуњени услови за одржавање Љетног спортског кампа за младе перспективна куглаше у Бањи Врућици.

Расправа је вођена и о раду Предсједништва КС БиХ и закључцима са последње сједнице Предсједништва, посебно о начину рјешевања питања спорне утакмице 22-гог кола Премијер лиге БиХ између КК Витаминка и КК Томислав. Извршни одбор сматра да овај спор треба што прије ријешити, и у том смислу захтјева од Предсједништва да се поново састане и донесе одлуку из своје надлежности како би се овај спор што прије ријешио, а не да своје надлежности преноси на комисије или на нека друга радна тијела.

Констатовано је да Предсједништво КС БиХ мора енергичније пратити реализацију својих одлука и закључака као и одлука и закључака Скупштине КС БиХ, и сходно томе предузимати мјере одговорности, како би рад ових органа био успјешнији.
Расправљано је и о темама за наредну сједницу Скупштине КС БиХ. Основно питање је формирање КС БиХ у складу одредаба новог Закона о спорту БиХ. Извршни одбор је том приликом предложио низ мјера како би се ово питање рјешило на најквалитетнији начин и омогућило КС БиХ да функционише као и остале спортске организације у Босни и Херцеговини.