Prva liga RS, 5.kolo

Utakmicama 5. kola nastavljeno je takmičenje 1.lige Republike Srpske. Favoriti, Knin Revita 2, Vitaminka i Rudar, i u ovom kolu su bili uspješni. Mladi igrači Knin Revite u Gradišci su lako sa 6:2 pobjedili istoimenu domaću ekipu, dok je Vitaminka, bez problema, deklasirala Šamac u Šamcu rezulatatom 7:1, i zadržala drugo mjesto na tabeli. Rudar iz Ugljevika takođe nije imao problema protiv zvorničke Drine i ubjedljivom pobjedom od 7:1 drži priključak sa 2 boda zaostatka za vodećim Kninom. Dub je u Dubici potvrdio dobru formu i glatko, sa 7:1, porazio teslićki Mineral. Gostujuću pobjedu upisalo je i Lijevče iz Nove Topole koje je u ”tijesnoj” utakmici dobilo Derventu, razultatom 5:3. Utkmica između Osse i Trebišnjice odgođena je za 10.oktobar.
U zaostalim utakmicama četvrtog kola, Knin Revita 2 očekivano je pobjedio Šamac u Banjaluci sa visokih 7:1 dok je utakmica Vitaminka-Derventa registrovana službenim rezultatom 8:0 jer gosti nisu doputovali na utakmicu.
Utakmice u Premijer ligi BiH nisu igrane zbog učešća Metalmaxa, Borac-Integrala, Laktaša i Željezničara, na Svjetskom, Evropa i NBC pokalu.