Рударов првенац! Дубу дерби против Лијевча

Рударов првенац! Дубу дерби против Лијевча

Екипа Дуба је у Козарској Дубици дочекала лидера на табели Лијевче и нанијела му пораз. Дуб је и овога пута оправдао улогу фаворита када игра на својој куглани, без обзира ко долази у госте. Специфични услови на дубичкој куглани су утицали на то да постигнути резултати буду крајње скромни. Сврачић је за домаће отворио добро и са 498 побиједио Кецман Зорана (439). У другом пару је Шукало (483), побиједивши Рокића (439), за тренутак улио наду гостима да би могли направити нешто више, међутим, домаћи су до краја били убједљиви те су гостима препустили свега још један меч поен.  Утакмица је завршена са 6:2 и +106 за екипу Дуба.

ОССА је на својој куглани ремизирала са екипом Рада. У прилично изједначеном мечу, побједа Лазића (558) над Бијелићем (485) се намеће као кључни тренутак меча у коме су гости стекли залиху чуњева коју су успјели одржати до краја. То је пресудило да упркос мање освојених меч поена играчи Рада непоражени напусте куглану у Патковачи. У екипи домаћих најбољи појединац био је Зарић Сретен који је са 531 побиједио Стевановића (511).

Новооформљена екипа Рудара из Приједора уписала је, на гостовању Посавини, прву побједу у својој дебитантској сезони. Блесић (576) и Нинковић (558) су снажно повукли у првој измјени и тиме најавили изненађење пошто су савладали Ђурића (560) и Шиника (506). Када се томе придода убједљива побједа Миљатовића (518) против Шмитрана (474) у другом пару, јасно је да су гости до краја имали задатак да сачувају залиху чуњева. Упркос поразима Сикирића (500) и Дринчића (521) од Сувајца (508) и Мишетића (534), разлика у чуњевима је била довољна за побједу од 5:3 и славље је могло да почне.

Дервента је угостила Требишњицу и уписала нова два бода побједом од 5:3. Брковић (565) и Брестовац (528) су искористили слабу игру Гојковића (512) и Мирковића (511) те направили значајну преедност за домаће на самом старту утакмице. Лоше отварање гостију преко играча од којих се доста очекивало у овоме мечу, свакако је утицало на самопоуздање остатка екипе, те су играчи Дервенте без већих проблема привели меч крају. Најбољи у екипи Требишњице је био Килибарда са 560.

Rezultati Prve lige RS 15. kolo