Херцеговац успорио ход ка врху

Херцеговац успорио ход ка врху

Дванаесто коло Прве лиге Републике Српске није донијело значајнијих промјена на табели.

Првопласирано Лијевче је на крилима младих играча Мандића (578), Кецмана (555) и Галића (550) уписало побједу од 5:3 против екипе ОССА-Галакс и тиме наставило трасирање пута ка титули. Мада се на први поглед може стећи утисак о тијесној побједи, разлика од преко  170 чуњева говори да су  домаћи били доста супериорнији такмац. У гостујућој екипи се истакао Зарић Сретен са 565, док су лоше подешене нишанске справе имали Ћебетаревић (477) и Крунић (495).

Скоро да се не памти када је нека гостујућа екипа успјела да непоражена изађе са билећке куглане. Обзиром на то, слободно можемо рећи да се граничи са подухватом неријешен резултат који је екипа Рада извојевала на врућем херцеговачком терену протеклог викенда. У томе су им значајно помогли играчи Херцеговца који су се приказали у доста блиједом издању. Наравно, са изузетком расположеног Марка Вујовића који је на крају узео ствар у своје руке и одиграо, за услове билећке куглане, одличних 509. Мало је недостајало да сам преокрене ток меча побједом против Лазића (486), али се зауставио на 4 чуња од пуног плијена, па је меч завршен резултатом 4:4

Дервента је на својој куглани дочекала  Посавину и уписала убједљивих 7:1. Од почетка су домаћи ставили до знања у коме ће правцу тећи овај сусрет. Одличну игру на дервентској куглани је приказао искусни Јефтић и са 574 побиједио Шиника (534) који је уједно имао најбољи резултат из редова гостију. Једини поен за Посавину освојио је Шмитран (520) против Брестовца (514).

Утакмица између Требишњице и Рудара је одгођена, а термин одигравања ће бити накнадно одређен.

РЕЗУЛТАТИ: XIV kolo RS