Херцеговина неосвојива за госте! Лијевче посустаје…

Херцеговина неосвојива за госте! Лијевче посустаје…

Протеклог викенда Херцеговина је била центар куглашких збивања када је лига РС у питању. Напокон су, након дуго времна ишчекивања, одигране заостале утакмице екипа које су у протеклом периоду требале гоствати на херцеговачким кугланама. Тако је пет екипа гледаоцима уприличило прави мини турнир: Требишњица, Херцеговац, ОССА, Рудар и Дуб.

У редовном 16. колу Херцеговац је у утакмици пртив Дуба још једном показао да је куглана Дома културе у Билећи тешко освојива тврђава. Билећки камењар ни овога пута неће остати у лијепом сјећању играчима Дуба који су са куглане испраћени са 1:7. Три резултата од преко 500 на куглани каква је горе поменута,  су изузетно респективан учинак чак и за екипе које припадају вишем рангу такмичења. Серију добрих издања је отворио Радан са 503 против искусног Сврачића (492). Комбинација Војиновић/Фимић је са 419, пружила капиталну шансу екипи Дуба за повратак у меч, али Кос није успио направити значајнију разлику у чуњевима пошто се зауставио на скромних 454. То је уједно био и једини поен за госте у овоме мечу. Вриједи истаћи одличних 515 од стране Ивановића који је био бољи од Марина (468). А на самом крају као шлаг на торту дошла је цифра од 532 у режији, и овога пута сјајног, Марка Вујовића који са само 18 година израста у правог вођу екипе.

Остала  два меча је је Херцеговац такође ријешио у своју корст, против ОССЕ је било 6:2, а са идентичним резултатом је побијеђена и екипа Рудара. Након три везане побједе Херцеговац се налази на трећем јесту са 2 бода заостатка за водећим Лијевчем, али и двије утакмице мање, што их ставља у озбиљну позицију у трци за шампионском титулом.

Још једна херцеговачка екипа се налази при врху пролигашког каравана са идентичним амбицијама. Требишњица је са убједљивих 7:1 побиједила екипу ОССА Галакс и заузела друго мјесто на табели. Гојковић је опет био на висини задатка и са 490 против Зарића (460) дао вјетар у леђа остатку екипе која је све до петог пара низала меч поене у своју корист. Тек је у предпоследњем пару Станишић са 434 искористио лош дан Крстовића 433 и освојио једини меч поен за госте. Најбољи појединац утакмице био је Гојковић (490), док је у екипи ОССЕ најбољи био Крунић са 473.

Првопласирано Лијевче се у дербију кола оклизнуло на својој куглани против екипе Дервенте. Претрпјели су помало неочекивано убједљив пораз од 2:6 који их на крају може коштати титуле, обзиром на тежак распоред до краја. Младе узданице Градишке екипе који играју на двојну регистрацију, овога пута нису били на висини задатка и то се значајно одразило на екипни резултат. Изузетак је Галић који је одиграо 578 и убједљиво побиједио Ђурића (497), међутим ни то није било довољно да се избјегне пораз пошто његов примјер нису слиједили Шукало (492) и Мандић (513) који су у последњем пару изгубили чак 128 чуњева од Симића (583) и Новића (550). Екипа Дервенте се налази у успону форме. Шеста побједа у низу им свакако улијева додатно самопоуздање пред тешку утакмицу са Херцеговцем која их очекује у наредном колу, а која ће дати одговор на многа питања око пласмана на сам врх табеле.

Rezultati Prve lige RS 16. kolo