Херцеговац нови шампион РС!

Херцеговац нови шампион РС!

Прва лига Републике Српске је добила шампиона за сезону 2014/15. Екипа Херцеговца из Билеће се, након годину дана такмичења у републичкој лиги, поново враћа у премијерлигашко друштво. Заслужено…

Наиме, билећка екипа је кроз 16 одиграних кола показала квалитет више у односу на остале и заслужено се нашла на самом врху републичког куглашког каравана. Посебан куриозитет херцеговачке екипе, и највећи успјех протекле сезоне јесте ласирање још једног младог куглашког имена које обећава и доказује да је Херцеговина била и остала расадник куглашких талената. Наравно, ријеч је о младом Марку Вујовићу, који је са својих тек 18 година супериорно, у стилу много искуснијих играча  водио своју екипу до нове титуле. У вријеме када се многи спортски колективи гасе, када међу младима влада општа незаинтересованост за непрофитабилне спортове, ова екипа је, изњедривши неколико младих играча који тек треба да стасавају, доказала да се у малој херцеговачкој општини куглање и даље пише са великим К. Немјерљиви ентузијазам, ангажованост и посвећеност која влада у овоме колективу, показала се као једини рецепт за успјех у околностима вишеструко ограничених могућности. Када све то узмемо у обзир, поставља се питање који би били крајњи домети херцеговачког куглања када би посједовали макар минимум неопходних услова за тренирање и афирмацију. Знамо да Билећа посједује двостазну, технолошки застарјелу, руинирану куглану која још само обликом подсјећа на спортско борилиште. Ништа боља ситуација није ни у сусједном Требињу у којем егзистира Требишњица, другопласирана екипа овогодишњег првенства.

Последње 16. коло донијело је следеће резултате.

Дерби између Херцеговца и Лијевча се играо у Билећи. Домаћима је та утакмица значила осигурање титуле, а по постигнутим резултатима је уочљиво да је и приступ од стране домаћих играча био максимално озбиљан. 3983 је екипни резултат који се ријетко виђа у Билећи, а уједно и резултат који гостима не оставља скоро ни промил шансе за освајањем бодова. Најбољи појединац сусрета био је Војиновић са 517, а тик уз њега је био Ивановић са 515. Једини поен за госте освојио је Кецман (480) против комбинације Церовина/Милићевић (449). Кецман је уједно био најбољи играч гостију у утакмици коју су домаћи ријешили у своју корист са 7:1.

Требишњица је у Требињу била максимална против Посавине и побједом од 8:0 осигурала другу позицију. Колико су се гости слабо снашли на тешкој куглани у Јазинама најбоље говори податак да су чак 3 резултата била дебело испод 400 оборених чуњева. Најбољи појединац сусрета био је Среденовић Лазар са 502 из редова домаћина, док је код гостију највиши резултат имао Малешевић (470).

Дервента је једна од екипа која се све до пред крај првенства потајно надала титули, пошто је направила низ од 6 узастопних побједа. Протеклг викенда у Бањалуци нису имали веће потешкоће против Рудара и уписали су убједљивих 6:2. Миљатовић (524) је успио да направи изненађење побиједивши младог Брковића (508), док је други поен домаћима донио Дринчић (495) побиједивши на сет поене Ђурић П. (514). Далибор Ђурић је био најболји играч утакмице са 563.

Рад је на домаћем терену поражен од Дуба са 6:2. Домаћи су имали активан резултат све до последњег пара, када су Винчетић (505) и Лазић (485) изгубили оба меч поена од Сврачића (524) и Бећиревића (496). Нарфочито се више очекивало од старијег и искуснијег Лазића који није успио да искористи слабу игру Бећиревића и евентуално надокнади чуњски заостатак. Дуб је овом побједом сезону завршио као трећепласирана екипа.

Rezultati Prve lige RS 16. kolo