Kozara do duple krune!

Kozara do duple krune!

Banjalučka kuglana „Lauš“ je proteklog vikenda bila mjesto okupljanja 4 najbolje ekipe, učesnice ovogodišnje završnice KUP-a BIH. Kozara, Međugorje, Knin-Revita i Sloboda su i u proteklom prvenstvu zauzeli 4 čelne pozicije, tako da je publika u dvodnevnom programu mogla da vidi najbolje od BiH kuglanja. A da li su igrači opravdali očekivanja publike, procijenite sami…

Prvo polufinale su igrali Kozara i Međugorje. Obzirom da su Hercegovci došli u znatno oslabljenom sastavu, bez dvojice ponajboljih igrača (Šarac i Petric), u meču sa aktuelnim šampionima PL im je pripala uloga autsajdera. Paštar (613) je očekivano dobro otvorio protiv Malenice (566), dok je sa druge strane bod osvojio Galić (553) protiv Mandića (544). Bodovni egal, sa prednošću u čunjevima za Kozaru se održao i nakon druge izmjene. Vrljičak Ž. (560) je u svom debitantskom nastupu bio bolji od Aleksića (533) dok je Mišetić (533) poražen od Spasojevića (553). Ispostaviće se da su dva pomenuta meč poena sve što je ekipa Međugorja uspjela da uradi u ovome polufinalu. Vrljičak M. (514) i Volarić (504) na kraju nisu mogli ozbiljnije ugroziti Galića (586) i Šukala (519) koji su bez mnogo napora meč priveli kraju za konačnih 6:2.

U reprizi prošlogodišnjeg polufinala, aktuelni osvajači i branioci titule, ekipa Knin-Revite, je uspjela da savlada Slobodu iz Tuzle, koja je na ovo finale došla sa najvišim ambicijama. Skroman učinak navedenih ekipa u prvenstvu, i želja da se utisak popravi kroz KUP takmičenje, obećavao je neizvjesnu i napetu borbu do samog kraja. Nakon prvog para bio je 1:1. Gurešićevih (592) +32 protiv Halilovića (561) je odličnom igrom neutralisao Kalat (632) koji je bio bolji od Andrića (537) i donio značajnu prednost ekipi iz Tuzle. U drugom paru je trener banjalučke ekipe Prijić Ilija, taktičkom zamjenom napravio potez koji je možda bio i ključan po ishod ovoga meča. Povratnik u redove Knin-Revite nakon višemjesečnog odsustva zbog povrede, Trklja Marko (566) je uspio da savlada iskusnog Novakovića (546), dok je sa druge strane Prijić A. (566) imao lak zadatak protiv kombinacije Ibrahimović/Avdić (490). Na kraju su Prijić S. (571) i Peković (534) imali polovičan učinak protiv Stijepića (556) i Jogunčića (524) pa je meč završen sa 6:2 u korist banjalučana.

Finale kao i prošle godine, akteri isti, uzbuđenje ništa manje…Prošle godine u Lukavcu je ekipa Knina slavila zahvaljujući vecem broju meč poena, ove godine su odlučili čunjevi, i to svega 15 više na strani ekipe iz Gradičke. Andrić (553) je očekivano bio bolji od Mandića (519), dok se više očekivao od najboljeg igrača Knina ove sezone, Gurešića (567) koji je poražen od Spasojevića (581). Drugi par banjalučana ovoga puta nije bio na visini zadatka kao u pomenutom polufinalu, tako da su Trklja (585) i Prijić A.(543) poraženi od Galića (621) i Šukala (560). Tada je djelovalo da ce kuglaši iz Gradiške bez većih problema sačuvati prednost od 33 čunja i rutinski privesti meč kraju, obzirom da je su u poslednjem paru imali iskusne Aleksića i Paštara. Sve do poslednje staze su uspijevali u svojoj namjeri, čak se i razlika povećala na 64 čunja u njihovu korist. Tada je u Kninu došlo do izmjene, umjesto povrijeđenog Prijić S. ušao je mladi Džajić Mladen i uspio da iskusnog Paštara pobijedi 21 čunj u poslednjem setu, da bi par staza pored, na krilima njegove dobre partije isto to uradio Peković protiv Aleksića, pa su goosti morali strijepiti do poslednjih kugli za ishod utakmice. Na kraju je bilo 6:2 za Kozaru i +15 čunjeva, čime su uspjeli u svoju arhivu priložiti prvi pehar osvajača kupa BIH.

rezultati kupa