У Републици Српској стартовао лигашки караван!

У Републици Српској стартовао лигашки караван!

Такмичарска 2015/16 година у оквиру Прве лиге Републике Српске започела је утакмицама првог кола.

У Дервенти су се састале екипе које свакако улазе у ужи круг фаворита за овогодишњу титулу. Домаћој Дервенти је у госте дошло Лијевче и претрпјело први пораз (6:2) у утакмици без веће резултатске неизвјесности. Домаћи су од самог старта стекли предност која до краја није значајније угрожена. Играч утакмице био је Новић Срђан са 585 из редова домаћина. Код гостију је бољи од осталих био Галић са 566.

Дуб се на својој куглани доста намучио против екипе Посавине, и тек на крају успио да сломије отпор гостију. Тешка куглана у Дубици, и репутација домаћих ни најмање није обесхрабрила госте из Градишке. До уласка Марина и Бећиревића на стазу, било је 1:3 у сет поенима и значајна залиха чуњева за госте. Потпуни преокрет се десио након што је најприје Марин (495) освојио сет поен против Малешевића (479), да би Бећиревић (464) искористио лоше издање Сувајца (425) и надокнадио чуњски заостатак за коначних 5:3.

Екипа Рудара је изгледа прележала дебитантске бољке од прошле године и спремна дочекала нову сезону. Респектабилних 3274 је било више него довољно да се са 6:2 савлада индиспонирана екипа Требишњице.  Дринчић (576), Дакић (574), и Бабић (565) су били на висини задатка и сигурно одвели своју екипу до прве побједе у новој сезони. Код гостију је бољи од осталих био Жутић (558).

Брчански Рад се са гостовања ОССИ вратио без бодова. Након уводних +112 за домаће после меча Зарић (540)-Драгојевић (428), било је јасно да гости неће имати много шансе у овој утакмици. До краја су успјели освојити три меч поена, а за нешто више им је требао бод из меча Шошкић-Тракошевић, али је домаћи играч ипак био успјешнији и побиједио са 496:484. Зарић је са 540 био најбољи играч сусрета, док се ког гостију истакао Винчетић са 537.

I KOLO