Требишњици дерби кола

Требишњици дерби кола

У викенду за нама су се играла три сусрета Прве лиге РС, пошто је меч између Рада и Дервенте одгођен. У доста неизвијесним утакмицама, домаћи су долазили до бодова знатно теже него што се очекивало.

Најнапетије је било у Требињу. Требињци су се од почетка мучили против повратника у Прву лигу, екипе Минерала, што свакако није уобичајено када се меч игра на куглани у Јазинама. Среденовић је освојио први бод за домаће, али онда су гости вратили са три поена у низу и око 40 чуњева предности у укупном збиру. Са ивице пораза су домаће у живот успјели вратити најискуснији, Гојковић и Килибарда против Кузмановића и Лукића. Утакмица је завршена резултатом 5:3 у корист домаћина. Најболји појединац меча био је Ђогић Ибрахим из Минерала.

Након убједљиве побједе у првом колу против фаворизоване Требишњице, екипа Рудара је опет била надомак изненађења. Овај пут на гостовању у Козарској Дубици. Дуб је добро отворио меч, повео са 2:0 и 44 чуња. Међутим, гости су вратили серијом од 3 меч поена и створили значајну залиху чуњева која их је довела надомак великог успјеха. Да прича добије другачији епилог у самој завршници побринуо се одлични Сврачић Младен. Маестаралном игром и резултатом од 535 није успио да обори рекорд куглане, али је обезбиједио побједу од 5:3 за своју екипу.

ОССА је гостовала Посавини у Градишци и уписала убједљиву побједу. Након подјеле бодова у првој измјени, друга је донијела значајну превагу на страну гостију и то је био период утакмице који је ријешио коначног побједника. Одлично је одиграо Лаловац (598) против комбинације Шмитран/Бркић (474) и то је био ударац од кога се домаћи нису успјели опоравити до самог краја. Утакмица је завршена са 2:6, а најболји појединац сусрета је био Лаловац Иван.

 

Rezultati Prve lige RS 2.kolo