U BIH se ponovo kugla!!!

U BIH se ponovo kugla!!!

Nakon produženog odmora koji su, ne svojom voljom, imali kuglaši u BiH, počela je Premijer liga BiH. Kao i prethodnih sezona, dvanaest ekipa će se boriti za titulu najbolje u državi. Na kuglaškoj pijaci se slabo trgovalo ovoga ljeta, tako da su sastavi većine ekipa uglavnom ostali nepromijenjeni. Od transfera svakako najzvučniji je prelazak Paštar Đorđa u ekipu Revite, njegovim stopama su pošli Vujasinović iz Ade i Brković iz Dervente, Berak Siniša je pojačao ekipu Borca, dok je Čakrama Ashar presao u Vogošću. Pogled na sastav ekipa obećava bespoštednu i do kraja neizvjesnu borbu za titulu, što će svakako biti užitak za sve kuglaške sladokusce.

Prvo kolo nije donijelo veća iznenađenja, izuzev ubjedljive pobjede ekipe Gradiške na gostovanju u Međugorju. Odavno domaći nisu odigrali ovako slabu utakmicu pred svojim navijačima. Rezultat od 2983 je nedostojan čak i nižeg ranga takmičenja. O samom meču se nema mnogo štošta reći, gosti su od samog početka bili dominantniji. Najbolji pojedinac susreta bio je Vajkić sa 545, dok je jedina svijetla tačka kod domaćih bio Šarac.

Revita je u Banjaluci ugostila ekipu Zrinskog iz Ljubača i upisala sigurnu pobjedu od 6-2. U prvoj izmjeni su nastupila dva debitanta za ekipu domaćina, iskusni Paštar (602) i mladi Brković Nikola (552) su opravdali očekivanja i osvojili meč poene. Osim njih u prvoj izmjeni je bod osvojio i Peković (572) i već tad je utakmica bila praktično riješena, pošto su sa druge strane imali slab otpor od strane Tomića (506), Ninića (533) i Kovačević M. (525). U drugoj izmjeni su gosti uspjeli osvojiti dva poena Imšić (565) je bio bolji od Trklja Miodraga (558), dok je Tokić (535) savladao Prijića (497). Na visini zadatka je bio kapiten domaćih Trklja Marko, koji se nakon operacije koljena i duže pauze vratio u sastav i sa 630 čunjeva ponio epitet igrača utakmice.

Borac je gostovao u Kaknju ekipi Rudara i u većem toku meča bio superiorniji u odnosu na favorizovane domaćine. Perduh (616) je odličnom igrom protiv Dundića (577) osvojio poen i donio razliku u čunjevima za domaće. Prvi par je završen sa 1:1 u meč poenima, pošto je Alagić (573) bio bolji od Boltića (564). Mladi Dakić (617) je u drugom paru rutinski savladao Safundžiju (520) i pokazao da polako stasava u igrača za velike rezultate. S druge strane Hrustemović (617) je bio ubjedljiv protiv Kajkuta (531), ali se povećala razlika čunjeva za goste. Međutim, sve to nije bilo dovoljno gostima. Džajić (532) i kombinacija Mirković/Ninković (518) su bili nemoćni protiv inspirisanih Bešića (601) i Turudije (590) pa je meč završen sa 6:2 za domaće.

Zrinjski je u Mostaru igrao jednu egal utakmicu protiv novajlija u Premijer ligi, ekipe Vogošće. Makar je tako izgledalo do poslednjeg para, kada se mladi Čakrama (466) očito nije uspio izboriti sa pritiskom pa su Mostarci imali znatno olakšan posao na putu ka prvoj ovosezonskoj pobjedi. Krešić je za domaće bio na visini zadatka sa 584. Time je u prvoj izmjeni neutralisao slabo izdanje Mišetića (500) protiv Selmana (560) i dao snažan vjetar u leđa ostatku ekipe. Drugi par je takođe završen sa izjednačenim rezultatom, da bi na kraju pobjeda Nargilića (563) protiv Bevande (530) bila slaba utjeha za goste, pošto je sa druge strane Knezović (542) bio ubjedljiv protiv Čakrame. Igrač utakmice je bio Krešić Ivan sa 584.

Iako konačnih 5:3 to ne pokazuje, Sloboda je ipak lagano izašla na kraj sa ekipom Ade, oborivši čak 200 čunjeva više. Briljantan je bio iskusni Novaković koji je sa 644 postavio novi rekord kuglane i pobijedio Mrakodolca (531). Bjelajac (545) je osvojio poen za goste protiv Ibrahimovića (543). Rezultat je ostao izjednačen u meč poenima i nakon drugog para, ali je domaćima praktično trebao samo jedan meč poen u poslednjem paru, pošto je razlika u čunjevima bila nedostižna za ekipu Ade. Taj poen je domaćima donio Kalat sa 564 protiv Đajića (537).

Utakmica između Kozare i Hercegovca je odgođena, a termin odigravanja će biti naknadno utvrđen.

1 KOLO PREMIJER LIGE BIH 2015