Дервенти дерби кола, Лијевче држи корак !

Дервенти дерби кола, Лијевче држи корак !

У седмом колу смо имали пар изузетних резултата али и неколико изненађења! Екипа Рудара је ишла у госте Посавини надајући се повољном резултату, али ипак побједа од 1 : 7 је сигурно превазишла и њихова очекивања. Домаћи су одиграли нешто слабију утакмицу у којој се истакао само Малешевић Небојша са солидних 556 , али ни то није било довољно за меч поен јер је Дакић Лука био бољи са 561. Тако је Рудар лакше него  очекивано уз помоћ сјајних омладинаца Борца славио  високим резултатом и попео се на редину табеле.

Дервента је у дербију кола у неизвјесној утакмици савладала ДУБ резултатом 5 : 3 . Бодови до трећег пара су се  равноправно дијелили измећу гостију и домаћих и мала је предност у чуњевима била на страни Дервенте, те се ДУБ могао у задњем пару с разлогом надати бодовима. Ипак Симић Бојан у стилу истурене деветке је разријешио све дилеме око побједника  оборивши 600 чунјева и наставио низ добрих игара те најавио кандидатуру за играча године Лиге РС. Рокић Светозар је освојио меч поен за госте али недовољно да се стигне разлика чуњева.

Лијевче је одиграло једну од лошијих уткамица ове године на домаћем терену али је ипак успјело да побједи Трбишњицу са 6 : 2. Прва три играча Лијевча су направили разлику од 130 чуњева уз освојене меч поене тако да је на осталим играчима било само да приведу мирно меч крају. Ипак за најбољег актера утакмице се побринуо  гостујући играч, Средановић Лазар, који је оборио 563 чунња. Лијевче је тако остало при самом врху табеле .

Минерал као да губи корак са најбољим екипама , па су тако и у овом колу лако просули бодове против Рада из Брчког. Иако се меч играо у куглани Патковача покрај Бијељине, од минерала се сигурно више очекивало. Домаћи тим је истина састављен од бивших играча Рудара из Угљевика који  јако добро познају куглану у Патковачи, али то није оправдање за јако лошу игру Васића и Купрешака који су изгубили са пуно чуњева разлике те тако остатку екипе јако отержали посао у надолазећим паровима. Дали су остали играчи Минерала све од себе те освојивши наредна три бода дошли у изгледну позицију да се боре за нерјешен исход али комбинација Грбић – Кузмановић је за мало (-8) била лошија од Тракошевић Миле 498 који је донио побједу домаћој екипи.

 

Ево и свих резултата : Rezultati Prve lige RS 7.kolo