Рудари закопали минерале, Дервента јесењи шампион !

Рудари закопали минерале, Дервента јесењи шампион !

Шокирао је Рудар  екипу Минерала из Теслића….али руку на срце у томе су им много помогли гости који су одиграли једну од најлошијих партија у задње вријеме. За очекивати је било да видимо добру утакмицу и побједу објективно квалитетније екипе Минерала….али ово је био дан домаћих који су и поред одсуства Дакић Луке успјели да забиљеже високу побједу од 7 : 1. Кренуо је тренер гостију, Бранко Стјепановић, храбро са јаким првим блоком али  је само Васић Ернест добио меч поен док су искусни и поуздани Радоњић и Ђогић поражени од Нинковића и Дринчића. У другом блоку деморалисани гости нису имали чим да припријете па је Миљатовић Синиша као најбољи актер меча са 563 обвјерио високу побједу домаћих.

 

Дерби кола је игран у Градишци између Лијевча и ОССА Галакс. Екипе које ће се борити до краја за сами врх су осиграле тијесан меч а домаћи су побједили са 5 : 3 . Галић је у првом пару повукао домаће јако са 572 али је Зарић Сретен донио поравнање гостима. У другом пару офанзива гостију  и 2 меч поена па су  на уласку у трећи пар гости имали 1-3 и предност у чуњевима те је изненађење било на помолу. Ипак задњу пар домаћих је био доста смиренији те су освојили оба меч поена а стандарно добри Пејић и Крунић су одиграли испод свог нивоа и испустили побједу.

 

Рад је на резервној својој куглани у Патковачи дочекао ДУБ и славио мало неочекивано са високих 7 : 1. Марин је отворио са 501 меч и донио први поен ѕа госте….али како је меч одмицао испоставило се да је то био и једини меч поен који су освојили гости у недељу. Није било превише расположених за велике цифре нити у једној нити у другој екипи….а од осталих се издвојио тракошевић Миле са 520 оборених чуњева као најбољи појединац меча. Укупних 2883може сигурно да забрине госте али пошто предстоји зимска пауза до наставка другог дијела сигурни смо да ће се екипа ДУБа консолидовати.

И за крај мало чудан дуел Посавине и Требишњице у коме су можда и најправедније бодови подјељени једнако. Гости су у првом пару остали без једног играча. Наиме Жутић Срђан се повриједио у чишћењу прве стазе и морао  је да напусти игру а гости нису имали замјену тако да су наставили са пет играча. Први пар је Мирковић Саша обиљежио са поеном и солидних 575. У другом пару Малешевић је освојио меч поен за домаће али то је био и задњи меч поен јер су у трећем пару Средановић и Килибарда донијели оба поена гостима и велики и тешко извојеван бод.

 

Сада слиједи кратка пауза па квалификације Купа РС у Теслићу.

 

Ево и резултата : Rezultati Prve lige RS 9.kolo