Derbi pripao Mineralu, Derventa bez greške !

Derbi pripao Mineralu, Derventa bez greške !

Kuglaši Minerala su pobjedom u derbiju 6. kola možda uhvatili i poslednju šansu da se nađu na kraju sezone među ekipama koje će konkurisati za plasman u PL BIH. Istini za volju u ovom derbiju za ekipu Lijevča nisu nastuplila dvojica bitnih igrača koji igraju na dvojnu registraciju za njih, ali to ne treba svakako umanjiti veličinu pobjede domaćih koji su odigrali veoma dobrih 3320. Vasić Ernest je donio u prvom paru ogromnih +99 sa svoju ekipu dok je Tatić 543 za malo bio lošiji od Kuprešak 549. U Drugom paru Lukić Dragan je sa 561 i napravivši  +120 protiv svog igrača donio praktično pobjedu svojoj ekipi tako da i pored solidnog nastupa Kecman Ratka 557 gosti više nisu imali šta da traže. Kršić 541  i Radonić 565 su samo ovjerili visoku pobjedu od 6 : 2 na kraju za domaće i velikih +253.

Derventa kao da nema namjeru da stane, te nastavlja svoj  niz pobjeda. Hercegovacko sunce im je i te kako prijalo….a da su ozbiljno pristupili ovoj utakmici kao i cijeloj sezoni pokazuje i podatak da su na dugo gostovanje došli dan ranije kako bi što odmorniji dočekali utakmicu. Domaćinska kuglana nije na kraju bila tako domaćinska te je Derventa slavila sa visokih 1 : 7 . Na izuzetno teškoj kuglani u Jazini istakao se posebno Simić Bojan koji je sa 526 napravio izuzetan rezultat.

Ekipa Dub-a je u ovom kolu laške nego očekivano pobjedila OSSA-Galaks sa visokih 8-0. Ni najoptimističniji navijači DUB-a nisu mogli da se nadaju ovako visokoj pobjedi kao ni lošem izdanju ekipe koja je do ovog kola dijelila 1. mjesto. Malerozno je krenulo sa goste u prvom paru  gdje je Bijelić Nenad i pored više oborenih čunjeva izgubio na setove. To kao da je demoralisalo goste a dalo krila Dubčacima. Redali su se meč poeni kao na traci za domaću ekipu….dok  gosti nisu imali nikakav odgovor. Hušidić Smail je bio najbolji akter meča sa 529 oborenih čunjeva.

Malo koje kolo prođe bez crne mrlje a tako se desilo i ovaj put. Ekipa Rad-a iz Brčkog usljed ličnih problema sa sastavom i nemogućnosti da skupi sastav za ovu utakmicu nije doputovala na gostovanje  protiv  Rudara. Kako saznajemo iz KSRS nisu ni Rudari imali puno sluha i razumjevanja za probleme gostiju koji su insistirali da se utakmica pomjeri za bilo koji drugi termin. Sudija ove utakmice Mirković Saša je postrojio ekipu domaćih i nakon 30 min čekanja mogao samo da konstatuje pobjedu domaćih službenim rezultatom  od 8 : 0 .

 

Evo i kompletnih rezultata :

 

Rezultati Prve lige RS 6.kolo