Дервента просипа, Рудар изненађује, ОССА профитира !

Дервента просипа, Рудар изненађује, ОССА профитира !

Скоро немогуће али ипак свако коло носи са собом ново изненађење…нове компликације и још неизвјеснији финиш сезоне Лиге РС.

До прије пар кола екипа Дервенте је могла рећи да је капарисала титулу….а сада шампиони Лиге РС могу бити и Рад…и Рудар…ОССА…ДУБ…практично пола екипа.

Шта се то десило јесењим првацима па да након изненађења кући против Рада допусте себи тај луксуз подцјењивања екипе Рудара не знамо…али да им се пише добро, то сигурно не. Да ли и какву кардиналну грешку су направили Дервенчани оставивши Брковић Николу ван екипе….вјероватно ће се знати у 18. колу  али срчаност и несвакидашње добар резултат Рудару и то на куглани на којој су наступали свега неколико пута не можемо и немамо право оспорити. Дринчић Недељку 584 је јако пријао наступ у првом пару па је успио да направи преко 50 разлике за своју екипу. Бодовна клацкалица је одржавана током цијелог меча а лоше издање Радуловића није умио да казни искусни Ђурић Петко па се у задњи пар ушло са 2-2 и предности чуњевима за номинално домаћу екипу. Бабић и Стјепић су успјели освојити бод те задржати предност у чуњевима и донијети Рудару побједу од  5 : 3 која их је дигла на 5. мјесто на табели.

ОССА Галакс је у јако добром издању практично рутинирала против екипе Минерала. Знали су Минерали одиграти на овој куглани прије јако добро али овај пут то није био случај. Вођа домаће екипе је најбољег играча ОССЕ ставио у први пар….и погодио са поставком јер Зарић Сретен 535 је освојио бод и направио разлику у чуњевима. Узимали су редом играчи ОССЕ бодове а Лалић…Крунић и на крају најбољи појединац меча Пејић Зоран 557 су донијели високу побједу од 7 : 1. Код гостију је једино Јелић Жарко био расположен за игру који је једини пребацио 500 тачније 520.

Дуб је у једном од дербија кола однио високу побједу над екипом Требишњице и то са 7 :  1. Руку на срце многи играчи Требишњице су се први пут на овом мечу састали са јако тешким стазама екипе у Козарској Дубици….па од туд и овако мали број оборених чуњева. Бећиревић Самир са 510 је био најбољи играч Дуба а и најбољи резултат меча док је Гојковић Дарко са 492 био најбољи код гостију.

 

Екипе Посавине и Лијевча ће своју утакмицу одиграти у сриједу.

 

Ево и комплетних резултата:

 

Rezultati Prve lige RS 13.kolo