Фаворити се клизали…Рудари изненадили !

Фаворити се клизали…Рудари изненадили !

У 11. коли Лиге РС  је било јако занимљиво за викенд.

Рудар је отоворио коло у суботу и направио изненађење побједивши екипу ДУБ-а са 6 : 2 на куглани Лауш у Бања Луци. Дринчић, Предојевић и Дакић су у првом блоку за домаће освојили сва три прва бода и довели своју екипу до великих 3 – 0 . Гости као да нису имали снаге да одговоре на ово водство а осим расположеног Сврачић Младен а са 587 нису имали ни оружја за одговор. Тако је екипаРудара у неизвјесној завршници славила са  6 : 2 и свега + 23 чуња предности што је отворило могућности за остале фаворите да се одвоје на врху….али….

Дервента је хтјела максимално да искористи кикс ДУБ-а и да се одлијепи на врху табеле… а реално су за то имали идеалног противника тј екипу Рада која није до сада имала великих улова на гостовањима али овај пут им је кренуло за руком. Манојловић Бранко је силовито кренуо и са 605 изненадио све присутне што је донијело огромну предност у чуњевима за гостујућу екипу као и психолошку превагу на страни гостију. Лазић и Стевановић су искористили киксеве домаћих и довели своју екипу на 1 – 3  и велику залиху у чуњевима пред последњи пар. Да не протекне све у тону глатког изненађења се потрудио најбољи играч Лиге РС за 2015. годину Симић Бојан који је са 584 против Новаковића надокнадио скоро све чуњеве али то ипак није било довољно за потпуни преокрет па су гости славили за 8 више оборених чуњева. Опомена на екипу Дервенте да морају озбиљније приступити већ добијеним утакмицама.

Осса Галакс је умало од трагичара постала екипа која је највише профитирала протекли викенд. Домаћи су дочекали објективно слабију екипу Посавине која је  је више неко храбро показала зубе на тешком гостовању и само је чудом избјегнуто изненађење. Гости су искористили мало слабије издање домаћина и добрим играма Шиника, Малешевића и Ђурића довели свој тим у позицију да воде са  1 – 3  и +80 чуњева предности. Катастрофално издање Бркића са само 400 оборених је преокренуло меч у корист домаћих које је њихов најбољи играч и најбољи појединац меча Зарић Сретен са 547 одвео у сигурну заврчницу и 5 : 3. ОССа Галакс је сада на диоби другог мјеста са 10 освојених бодова и утакмицом мање.

Минерал… је онако у сјенци својих ранијих киксева дочекао веома незгодну екипу Требишњице и као да су сав свој бијес искалкили на њима. Истини за вољу нису нешто гости били расположени за добру игру али висока побједа  од 7 :  1 је свакако нешто што је било неопходно екипи тренера Стјепановић Бранка да консолидују редове и почну пружати боље партије. Уљаревић Бојан је једини код гостију био рапсолежен за игру са 546 оборених чуњева док је код домаћих као и најбољи појединац меча био Радонић Петар са 565.

Ево и комплетгних резултата :

Rezultati Prve lige RS 11.kolo