OSSA Galaks kao iznenađenje godine do plijena u Trebinju!

OSSA Galaks kao iznenađenje godine do plijena u Trebinju!

Vjerovali ili ne ali i to se desilo…Trebišnjica je nakon skoro dvije godine prosula bodove na domaćojh kuglani. Svi znamo koliko je teška kuglana u Jazini  ali evo čini se da nije nemoguća misija osvajanje  cijelog plijena !

Krenuli su loše Trebinjci pa su Popović  i Velentić imali veliki zaostatak što su gosti ne nekom posebno sjajnom igrom iskoristili i poveli. Lansiranje OSSE ka vrhu tabele je omogućio ponajviše Dabarčić Ratko sa kriminalnih 396 da bi Šoškić i Ćebetarević donijeli gostima velikih 0-4. Gojković i Kilibarda su dobrim rolama spasili obraz ekipe koja je do sada  na domaćem terenu imala preko 95% uspjesnosti na domaćoj kuglani.

U derbiju kola Mineral je dočekao Derventu. Gostima je bilo pod moranje da dobiju a domaćima zadnji voz za teoretski san o tituli. Sa podjeljenim plijenom ni jedni ni drugi ne mogu biti zadovoljni ali svakako gosti malo više jesu jer im ovaj bod može u tijesnoj završnici mnogo značiti. Vasić je na početku dobio za domaće dok je odgovor Novića bio identičan. Uslijedila je serija meč poena domaćih koji su bili predvođeni Jelić Žarkom 570 koji je odigrao najbolji rezultat meča i lični rekord sezone. I kad je izgledalo da će ovo biti još jedan poraz u nizu Dervente….Kršić i Radonić su neočekivano popustili te ponudili praktično gostima bod što je Đurić Petko 564 i prihvatio.

Rad je dočekao Posavinu i nastavio da reda pobjede i penje se ka vrhu tabele. Posavina je pružila dobar otpor a uz malo iskustva ishod je mogao da bude i drugačiji. Tokom cijelog meča viđena je rezultatska klackalica u kojoj je za domaće Manojlović 510 odigrao na početku bolje od ostalih i stvorio prednost….da bi Đurić Nenad u drugom paru odgovorio sa 511 i poravnao rezultat. Nakon 3 bloka meč poeni su bili 3-3 a zbog više oborenih čunjeva ekipa Rada je odnijela cijeli plijen i slavila sa 5 : 3 .

Ekipa lijevča u kombilnovanom sastavu i  pojačani prvotimcima KK Kozara su osvojili  sva tri boda kao gosti protiv nominalnih domaćina Rudara . Ekipa Rudara nije tako uspjela da napravi još jedna u nizu podviga pa su  ih sa 2 : 6 na tabeli preskočili upravo Ljevčani. Ninković Slavko sa 559 je bio najbolji kod domaćih i donio je bod i čunjeve da bi skoro istom mjerom vratio Mandić Đ.  Drugi par je donio rezultatsko poravnanje takođe pa je treći par odlučivao . Nisu uspjeli Rudari da sačuvaju malu prednost u čunjevima pred iskusnim mladim parom Šukalo Galić koji su solidnim  izdanjima donijeli prevagu u čunjevima.

 

Evo i rezultata : Rezultati Prve lige RS 14.kolo