OSSA nije ubola titulu iz prve..derbi ispunio očekivanja !!!

OSSA nije ubola titulu iz prve..derbi ispunio očekivanja !!!

U Patkovači je protekli vikend odigran derbi meč između OSSA Galaks i DUB-a. Utakmica jednih od najkvalitetnijih ekipa koje se bore za titulu prvaka je donijela mnogo uzbuđenja haos neizvjesnu završnicu i odloženo kaparisanje titule za domaće.

OSSA je krenula sa svojom udarnom iglom Zarićem u prvom paru ali i gosti su odgovorili istom mjerom postavivši Svračića. Zarić 476  nije bio na očekivanoj visini zadatka dok je Svračić 521 odigrao može se reci jako dobar meč. Odgovorili su domaći preko Bijelića da bi odma u sledećem nastupu u superzanimljivom duelu za po čunj u dva seta  i ukupnim meč poenom Marin 522 bio bolji od Šoškića 517. Spahalić i Bećirević na kraju su odigrali dobro i osvojili meč poene protiv iskusnih Pejića i Krunića ali velika razlika kojom su izgubili Rokić i Hušidić  je bila nenadoknadiva pa su gostima pripali bodovi za osvojene čunjeve i konačnih 4 : 4.

Rad  je deklasirao Rudar sa 7 : 1. Domaća kuglana kao amajlija za Brčake od kako je postavljena i Rad se na tabeli samo penje iz kola u kolo. Prva dva para kod domaćih su osvojila dva 4 meč poena i praktično je meč bio riješen već tada. Kod gostiju je Stijepić  sa 516 bio bolji od ostalih dok je za domaće najbolji i ukupno najbolji pojedinac meča bio Lazić Milan sa 548. Upada u oko da  od kako je postavljena nova kuglana u Brčklom nema nekih konkretnih rezultata i cifara ali nadamo se da će domaćini učiniti sve da se to promjeni.

 

Derventa je već ranije odigrala kolo protiv Trebišnjice i upisala visoku pobjedu te sa mečom više od OSSE zauzima prvom mjesto. Odigrali su domaći dobro…..a jedina mrlja se može reći je nastup mladog Brkovića koji je sa 499 bio ispod svog nivoa …a ekipa Devente je generalno odigrala  dobar meč . Đurić Dalibor sa 557 je bio najbolji pojeidnac meča dok god gostiju nisu bili previše raspoloženi za igru iako sigurno umorni od gustog rasporeda igranja za vikend a bolji od ostalih je bio Begenešić Marko sa 532.

 

I na kraju Lijevče i Mineral su u Gradišci odmjerili snage. Domaći su bili oslabljeni neigranjem juniora ….ali  za svaku pohvalu je uvođenje u igru nekih novih  mladih igrača u tim. Sa tako kombinovanim sastavom nije se moglo više protiv solidne ekipe Minerala koja će sigurno poučena iskustvima od ove godine u narednoj sezoni opet pucati na sami vrh tabele i ulazak u PL. Otvorili su domaći sa dva dobra rezultata  ali je Lukić sa 54 izjednačio. Osim solidnih nastupa Tatića i Šukala iz prvog para ekipa Lijevča više nije imala konkretan odgovor na igru Minerala a tačku na i je stavio Radonić sa najboljom cifrom utakmice od 559.

 

Evo i kompletnih rezultata : Rezultati Prve lige RS 15.kolo