Дервента шампион Лиге РС и нови премијерлигаш!!!

Дервента шампион Лиге РС и нови премијерлигаш!!!

Дервента је постала по први пут у клубској историји првак Републике Српске и обезбједила на тај начин учешће у Премијер лиги БИХ !

Није ишло све глатко за Дервенчане у другом дијелу сезоне у који су ушли као јесењи прваци без пораза. Након пар утакмица у којима су се максимално опустили и изгубили бодове …против Рада кући и против Рудара у гостгима више ништа није било у њиховим рукама али срећа им се осмјенула па су кроз бољи међусобни скор у осносу на ОССА Галакс понијели титулу првака.

У задњем колу Раду је требао бод против ДУБ-а, што је  за већину екипа немогућа мисија, а тако се испоставило и за Рад. Ушли су у 4. пар са 2-1 и 20ак чуњева заостатка гости у дерби мечу који се играо у Дубици. Нису гости издржали притисак и екстремно висок ниво игре који је потребан за бод у Дубици па је тако меч завршен са 7 : 1. Сврачић и Рокић са 514 и 518 су на почетку одиграли битне роле и тако поставили ствари за Дубицу како су жељели. Иако је Рад одиграо сјајно са распоном од само 13 чуњева кроз све играче то ниије било довољно за бод.

Минерал је у мечу без резултатског значаја одувао Рударе те се тако реванширао истима  за изненађење у пром дијелу . Јелић и Васић у првом пару су били јако добри и трасирали пут побједе. Комбинација Грбић/Кузмановић је мало попустила али нису Рудари имали снаге и игре у том мечу за преокрет. Миљатовић са 547 је био најбољи код гостију.

Посавина је помела екипу Требишњице са 0 : 8  у утакмици који се играо у термину прије у Градишци. Истина Требињци су одиграли и други меч ове године са 5 играча али овај пут нису успјели да направе подвиг као против Лијевча и да добију  бод са 5 играча. Шиник је са 567 одиграо најбитнију ролу на мечу за номиналне госте  да би Муслимовић и Малешевић солидним издањима осигурали побједу. Жутић и Гојковић су били бољи од осталих у екипи домаћина али без икакве конкретне игре.

ОССА Галакс  је побједила Лијевче са 6 : 2  и могу само да жале што су у пар мечева изгубили бодове  и бољи међусобни скор. Пејић и Зарић су стандардно били на нивоу задатка док су за госте добро одиграли Балабан и Татић.

Ово коло Дервента је била слободна па су са стрепњом пратили сваку куглу у Дубици. Срећа је била овај пут на њиховој страни а екипама из самог врха можемо само честитати на сјајној борби до задњег кола,  сјајним резултатима попут рекорда Лиге РС оборених у прошлом колу од стране Радонић Петра са 624 који је само пар сати важио као званични док га није оборио прошлогодишњи најбољи играч Лиге РС  Сврачић Младен са 628.

 

Ево и комплетних резултата : Rezultati Prve lige RS 18.kolo