Kozara obezbijedila opstanak, Rudar bolji od Revite

Kozara obezbijedila opstanak, Rudar bolji od Revite

Nije pošlo za rukom ekipi Ade da obezbijedi opstanak kolo prije kraja. Vogošća zna biti nezgodan protivnik na svojoj stazi, sjećamo se pobjede nad Slobodom sa 8:0. Međutim, u ovoj utakmici to nije bio slučaj. Domaći su odigrali krajnje prosječno, ali ekipa Ade je morala pokazati više u utakmici sezone. Prilično izjednačeno se igralo u prve dvije izmjene. Novaković je sa 530 uzeo važan bod protiv iskusnog Nargilića, ali se više očekivalo od Bjelajca (491) koji je poražen od Čomage (510). Na kraju je za domaće ostao Salman koji po pravilu teško gubi bodove na svojoj kuglani, što je i ovog puta bio slučaj. Savladao je Babića, dok je sa druge strane Šućur bio lak plijen Dizdareviću za slavlje domaćih i nadu da će u poslednjem kolu ponoviti podvig protiv Slobode.

Revita nastavlja sa uigravanjem igrača koji su imali manje prilike da  se pokažu ove sezone. Rudar je u pohodu na drugo mjesto došao po pobjedu, koja bi ostavila Borac na bezbjednom odstojanju pred poslednje kolo. U tim namjerama im je postavka domaćih savršeno odgovarala, pa su ubjedljivo trijumfovali sa 1:7. Od starta meča nije bilo nedoumica. Gosti su pokazali odlučnost za trijumfom i odigrali odličnih 3497. Ostaje žal za tim što su ljubitelji kuglanja ostali uskraćeni za jednu odličnu kuglašku predstavu, kakva bi sigurno bila da su snage odmjerili najjači sastavi obje ekipe. Jedina svijetla tačka kod domaćih bio je Paštar sa 611, dok su se kod gostiju istakli Bešić 613 i Dundić 618.

Kozara je iz Lukavca donijela onoliko koliko joj je bilo potrebno da spokojno sačeka poslednje kolo. Teško izvojevan remi sa Zrinskim je napravio razliku od 3 boda u odnosu na Vogošću, a obzirom na bolji međusobni skor, to im garantuje siguran opstanak bez obzira na ishode ostalih mečeva. Vodili su domaći sa 2:0, Kovačević i Tokić su krenuli ofanzivno, Galić i Kecman izjednačili u drugom paru i napravili malu zalihu čunjeva. Na kraju je vidjena igra „u manje“, Aleksić i Mandić/Lacković su izgubili oba meč poena, ali sačuvali 4 čunja prednosti za miran povratak u Gradišku.

Sloboda je mnogo lakše izašla na kraj sa ekipom Gradiške nego što to govori rezultat od 3:5. Gosti su na ovaj meč došli oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Kalata, ali se Kasumović pokazao kao dostojna zamjena oborivši 596. Držali su domaći egal u meč poenima od samog starta, ali se čunjska razlika za goste povećavala, da bi na kraju dostigla +90. Tatić je kod domaćih bio najbolji sa 584. Vrijedi istaći da je u završnici viđen „klasik“ između vetarana Andrića i Novakovića, koji je u svoju korist riješio igrač Slobode 522:563.

Borac je ranije odigrao susret sa Međugorjem na banjalučkoj kuglani. Ubjedljivi su bili domaći. Bljesnuo je mladi Mirković nakon dugo vremena sa odličnih 617. Izuzev njegovog rezultata, ostatak ekipe je odigrao prosječan meč, ali gosti nisu imali adekvatan odgovor pa su poraženi sa 7:1. U utakmici u kojoj je izostalo bilo kakvo uzbuđenje i neizvjesnost, Petric je uspio osvojiti jedini poen za goste protiv Dakića (533:548). Kolobarić je uspio oboriti više čunjeva od Džajića, ali je poen pripao domaćem igraču  zbog više osvojenih set poena.

rezultati: XXI KOLO