Revita trijumfom pečatirala šampionsku sezonu !!!

Revita trijumfom pečatirala šampionsku sezonu !!!

Spustene su zavjese na Premijer ligu BIH u kuglanju i Revitinu sezonu iz snova te najuspjesniju sezonu ikad. Nakon što su doživjeli neočekivan kiks na startu u gradskom derbiju u septembru…Revitaši su vezali rekordnih 16. pobjeda i tako na superioran način osvojili 5 kola prije kraja titulu prvaka Bosne i Hercegovine a u zadnjem kolu su samo potvrdili titulu pobjedom nad Ada Novom bankom od  2 : 6 !

 

Meč bez ikakvog takmičarskog značaja gostima je ipak značio za Ada Novu banku nešto mnogo više. Eventualna pobjeda Vogošće u Lukavcu bi značila da Ada mora da dobije šampiona BIH kako bi  izbjegla ispadanje iz lige. Ipak na njihovu sreću i pored loše igre to se nije desilo a Revita je u kombinovanom sastavu došla do lake pobjede. Uspjeli su u u prve dvije izmjene nakon ulaska Đajića i ogromne borbe igrači Ade da dođu do 1. meč poena ali su gosti ipak vodili sa 1-3 nakon dobrih partija Brkovića ,Gurešića i Trklje . I pored povoljnih vijesti nakon osluškivanja rezultata iz Lukavca Ada se nije opustila…pa je uz najbolju partiju na meču Babić Dragana 618 meč završen ubjedljivom pobjedom Revite. Revita će naredne godine BIH predstavljati u Svjetskom kupu koji se održava u oktobru u Bolcanu – Italija.

Desetkovana Gradiška je otišla  na sami jug i odigrala 4 : 4. Iako su imali velikih kadrovskih problema uz sjajne igre Vajkića 603 i Andrića 595…uspjeli su gosti da dođu do 2 meč poena i obore veći broj čunjeva. Utakmica prijateljskog karaktera je tako i završila tj podjelom bodova. Obe ekipe su na početku druge polusezone imale šansu da se uključe u borbu za izlazak u  Evropu  ali nekoliko loših rezultata ih je udaljilo od toga.

 

Kozara je u jednom rezultatski nebitnom meču deklasirala Borac sa 7 :  1. Pokazali su domaći da im Borac nije baš najdraži gost pa su i pored nešto lošije sezone uspjeli da je zaključe na trijumfalan način. Galić je sa 591 napravio veliku razliku u prvom paru da bi Mandić i Kecman u drugom donijeli jos 2 meč poena i praktično osigurali pobjedu domaćina. Iako je u zadnjem paru Džajić sa 618 imao najbolji rezultat utakmice to nije bilo dovoljno da se meč uvede u bilo kakvu neizvjesnu završnicu.

Rudar je sa velikih 7 : 1 obezbjedio sebi treće mjesto i plasirao se u NBC kup. Igrali su domaći sa dosta izmjena kako bi i mlađim igračima poput Strike i Safundžije dali šansu. Ninić i Kovačević su nešto bolji od ostalih kod gostiju bili da bi kombinacija Dunduič/Strika sa 586  imala najbolji rezultat na meču. Rudar je tako naporavio solidnu uvertiru za kup utakmice koje se naredni vikend igraju na njihovoj kuglani.

Sloboda je deklasirala Vogošću sa 5 :  3 . Iako rezultat tako ne govori pobjeda domaćina nikad nije dolazila u pitanje. Poveli su domaći preko ibrahimovića i Stjepića sa 2-0 i napravili ogromnu razliku  da bi  Novaković u drugom paru samo potvrdio pobjedu. Igrači Slobode su se kasnije nešto opustili i bez standarnog Kalata su vratili bodovno goste u meć ali razlika u čunjevima od 230 je bila nemoguće za stići. Sloboda je drugom pozicijom obezbjedila izlazak u Evropa  kup.

Međugorje je kući pobjedilo ekipu Hercegovca ,koja je već nekoliko kola ranije ispala iz lige, sa visokih 7 :  1. Petric je bio jedini raspoložen kod gostiju za igru sa 572 dok se kod gostiju niko posebno nije izdvojio.  Ekipa Hercegovca sledeće sezone će ponovo kroz Ligu RS tražiti plasman za ulazak u najviši rang dok će ekipa Međugorja nakon suspenzije u evro-kupovima opet moći da konkuriše za najviši plasman.

 

Evo i rezultata zadnjeg kola : 22 KOLO PREMIJER LIGE BIH 2015