И чудо се десило у Дубици ! Рудар до првценца, Рад одрадио врхунски.

И чудо се десило у Дубици ! Рудар до првценца, Рад одрадио врхунски.

Након више од 30 утакмица без пораза на свом терену који је познат као најтеже гостовање у Републици Српској коначно је пала неосвојива дубичка тврђава ! Требишњица је дошла у шареном саставу али је успјела да освоји крвава 2 бода ! Сврачић је сасвим солидно одиграо у првом пару али је Гојковић био феноменалан и са 521 осојиоо бод против понајбољег играча Дуб-а. Изгледа да је ово био дан када играчима Дубице апслутно ништа није полазило за руком па су имали чак два јако лоша резултата што су гости искористили.Крстовић и Срењдановић су одиграли солидно али дубичаци нису имали одговор па је меч завршен са 3 : 5.

Рудар је “гостовао” Лијевчу и освојим прве бодове у овој сезони. Истини за вољу  у томе су им помогли  много домаћи који су одиграли јако лоше за своје стандарде….па нису чак ни 3100 пребацили док са друге стране Рудар из утакмице у утакмицу има све чешће стандардне играче а овај пут су имали тројицу солидних. Стијепић 541, Миљановић 555 и Радуловић 564 су се истакли својим играма како у свом тако и на цијелом мечу па им је сасвим заслужено припала побједа од 2 : 6.

Требало би доста прашине са архивских записа скинути да се види када је Херцеговац изгубио 8 : 0 у Лиги РС па је то још једно вансеријско издање у колу изненађења Лиге РС.  Рад је кренуо фуриозно у мечу и са прва два играча су  повели са 2-0 и око 120 чуњева предности. Као да је то обесхрабрило госте да могу до било каквих бодова па су се тако клацкали до краја меча без мотива и без освојеног  меч поена. Утопили су се након првих играча и домаћи у просјек сивила па је меч завршен са високих 8 : 0.Манојловић 563 и Стевановић 562 су били најбољи играчи на мечу.

 

Минерал је рутински савладао Посавину са 7 : 1. У првом пару је Калат 541 одиграо доста испод својих очекивања али је похвално да је Васић пронашао давно изгубљену форму па и више од тога јер је опет одиграо сјајних 575. Нису се гости снашли у борби са дрвеним чуњевима куглане Кардијал….па су у просјечном наставку минерали дошли до великих 7 : 1. Како је пукао цилиндар на стази бр. 4. у задњем пару играчи су били приморани да наставе утакмицу на 2 стазе што је резултирало оваквим исходом.

Ево и свих резултата:

rezultati-prve-lige-rs-3-kolo