Минерал без грешке …ДУБ их прати у стопу!

Минерал без грешке …ДУБ их прати у стопу!

Ушла је екипа Минерала силовито појачана у ову сезону а није запажено још на овим просторима а и шире да један од 3 најбоља играча најквалитетнијег ранга у држави на зениту каријере и форме пређе у нижи ранг такмичења. Калат Давор је нова и једина аквизиција Минерала за ову сезону! То само говори колико су минерали из Теслића озбиљно загризли да се врате у најбољи ранг такмичења у БИХ.

Минерал је ослабљеног састава дошао у Градишку да одмјери снаге са Рударом. Иако је било могуће да остану без свог Роналда за овај меч то се на њихову срећу није догодило. Први пар је донио слабу игру обе екипе која је завршила подјелом бодова гдје је Стијепић са 537 био нешто бољи. У другом пару је виђена нешто боља игра у којој су екипе такође подијелиле бодове а Кршић 557 и  Миљатовић 553 су се истакли. У задњем пару је Калат оправдао повјерење и преломио меч са 581 а меч је завршен са 3 : 5 .

У другом мечу у Градишци Посавина је дочекала ДУБ. Нису домаћи били посебно мотивисани за игру па је ДУБ лакше него очекивано дошао до убједљиве побједе. У прва два пара су гости редали поен за поеном а част домаћих је одбранио Малешевић Небојша са 553 који израста у најстандарднијег играча Посавине. Задњи пар Посавине је истина одиграо много боље од прва три играча. Мишетић 552 и Ђурић 548 су били добри али Сврачић 585 и Марин 551 су ипак били бољи а меч је завршен са 1 : 7.

Требишњица је дочекала неугодну екипу Рада која се све више временом побољшава а и играчки појачава. У наредном колу екипа Рада ће бити јача за два јуниора Борца тј браћу Жутић што говори и њиховом све озбиљнијем дјеловању у Лиги РС. Гојковић је у првом пару поставио најбољи резултат меча са 504 док су се поени смјењивали на једној и на другој страни равномјерно. Ипак у задњи пар Рад је ушао са солидном предношћу од 2 : 3 од 50+ чуњева. Ипак Килибарда јде на крају одиграо солидних 470 против катастрофалног Ћебетаревића 397 па је побједа припала домаћима.

Ево и резултата прва два кола:

rezultati-prve-lige-rs-1-kolo

rezultati-prve-lige-rs-2-kolo