Rudar furiozan, Međugorje i Revita ubjedljivi

Rudar furiozan, Međugorje i Revita ubjedljivi

Međugorje nastavlja pobjedonosni niz. Nakon Revite, slavili su u još jednom debi susretu. Ovoga puta je pala Sloboda na gostovanju u Lukavcu. Rezultatski prosječna utakmica je bila od početka pod kontrolom gostiju. Međutim, na kraju je lako mogla da dobije i drugačiji ishod, ali domaći nisu znali da iskoriste priliku za preokret koja im se pružila. Braća Petric su bili ubjedljivi na početku pa su gosti poveli sa 2:0, da bi u drugom paru bod Malenice protiv Stijepića gostima širom otvorio vrata pobjede. U tome periodu igre se kod domaćih istakao Muminović i sa 577 održao Slobodu u igri. Međutim Kasumović i Avdić to nisu prepoznali i kao da su se predali prije kraja susreta pa nisu pronašli način da iskoriste poklon kakav Mišetić i Šarac rijetko pružaju. 516 su u prosjeku odigrala ova dva igrača Međugorja na kraju, dok su na takvu njihovu igru domaći uspjeli da „skinu“ svega 12 čunjeva pa su gosti u Međugorje odnijeli cijeli plijen pobijedivši 6:2. Petric Ivan je bio najbolji pojedinac susreta sa 582.

Kuglana Borik je bila poprište susreta između Revite i Gradiške. Domaćima je pobjeda u ovome susretu bila imperativ, nakon kiksa protiv Međugorja u Posušju. Igrači Gradiške su vrebali loš dan pojedinaca iz redova Revite kako bi se eventualno domogli boda koji bi im dosta značio na psihološkom planu, nakon niza loših rezultata. Međutim, Revitaši su odlučili da ništa ne prepuste slučaju. Furiozno su u susret ušli Andrić Siniša i Trklja Marko. Protiv 617 i 607 Blagojević i Radanović nisu imali nikakve šanse. Razmahali dvojac domaćih je napravio mini predstavu za gledaoce koji su mogli da uživaju u kuglaškoj rapsodiji, prije svega u  režiji Andrića koji je nakon dugo vremena pokazao kakav dinamit ima u rukama. Radanović je ozbiljno zaprijetio na samom startu meča, kada je u prvom setu stekao 30 čunjeva prednosti protiv Trklje koji je odigrao svega 126, da bi kasnije uspio doći do svoje prepoznatljive igre i meč rutinski privesti kraju. Brković i Trklja Miodrag su sa po 572 bili na visini zadatka protiv dvojca gostiju u drugom paru pa su domaći praktično već tada upisali pobjedu. Na kraju su Tatić i Vajkić uspjeli osvojiti 2 boda protiv Gurešića i Prijića za konačnih 6:2.

Bosna nastavlja sa pobjedama na svom terenu. Ovoga puta su slavili protiv nemoćnog Zrinskog iz Ljubača. Još jedno loše izdanje Zrinskog dokazuje da ova ekipa nije ni blijeda sijenka prošlogodišnje, gdje se osjeti izostanak Kovačević Dražena koji je očito dosta značio u igri Zrinskog. Ivica Tokić u prvih 6 kola nije postigao željenu formu. Ovog puta je poražen od standardno dobrog Salmana (581:553). Malo iznenađenje u ekipi Bosne je 528 Ganića koji nas je navikao na dobre partije, ali ovoga puta nije mogao bolje protiv Imšića koji je to iskoritio da sa 538 osvoji drugi poen za svoju ekipu i konačnih 6:2.

Rudar je upalio sve motore, a kao rezultat toga imamo utakmice u kojima Kakanjci djeluju nepobjedivo. Ovoga puta su isprašili Bora sa 7:1 i razlikom od skoro 300 čunjeva. Kao na traci su se redjali poeni igrača Rudara protiv gostiju iz Banjaluke. Izuzetak u tome, sa svakom pohvalom za dobru igru pripada Džajić Ljubinku koji je sa 592 osvojio jedini poen za Borac u prvoj izmjeni. Nakon toga su kola krenula nizbrdo za goste. Eksplozija domaćih na kuglani u Kaknju započela je sa Bešićevih 619, preko Karzićevih 606 do 610 od strane Dundića koji se konačno probudio i odigrao meč dostojan njegove reputacije. Vrijedi istaći i Turudijinih 583. Kod gostiju je uz pomenutog Džajića i Ninković pokušao održati čast na ovome gostovanju, ali je naspram sebe imao raspoloženog Karzića pa je 563 bilo nedovoljno za osvajanje boda.

Ada je u Banjaluci dočekala desetkovani Zrinjski i upisala nove bodove kojima je došla na diobu trećeg mjesta. Gosti su očito imali velikih problema sa sastavom ekipe, pa smo na ovoj utakmici mogli vidjeti igrače koji uglavnom nisu u prvom planu kod Mostaraca, ili one koji se na kuglaškim stazama nisu pojavljivali godinama unazad kao što je slučaj sa Pehar Marinkom. Ada nije imala većih problema protiv desetkovanih gostiju pa je prilično ujednačenom igrom upisala laganih 6:2. U prvoj izmjeni je poen gostima donio Bošnjak Goran sa 578 protiv Novaković Bojana (545, dok je u drugoj istim rezultatom to uspio i Andrija Bevanda protiv Babić Dragana (531). Kod Ade je najbolji bio Novaković Boris sa 569, dok su već pomenuti igrači Zrinjskog imali najbolje rezultat susreta sa po 578.

Utakmica između Dervente i Kozare se igra 3.11.2016.

Rezultati: 6-kolo-premijer-lige