Rudar se budi, Revita nastavlja pobjednički niz

Rudar se budi, Revita nastavlja pobjednički niz

Iako tabela kazuje drugačije, ipak ćemo epitet derbija četvrtog kola dodijeliti meču koji se igrao u Lukavcu. Grogirani Rudar, nakon tri kola bez bodova došao je u goste Slobodi u pokušaju da prekine crnu seriju. Kuglana u Lukavcu nije mjesto sa kojeg se lako iznose bodovi, čak ni sada kada Sloboda nije ista ekipa od prije par sezona. Međutim, tradicija međusobnih susreta je na strani Rudara, tako da su uprkos lošem startu imali pravo na optimizam. Bešića smo već navikli da gledamo u prvom paru Rudara, gdje uglavnom ispunjava zadatak uzimanja boda za svoju ekipu. Tako je bilo i ovoga puta protiv Brkića, a uz poen Alagića protiv slabog Ibrahimovića stvari su za Rudar počele da idu u željenom pravcu, bilo je 0:2. Poen Avdića za Slobodu u drugom paru je dao prostor Stijepiću i Kasumoviću da igrom na sve ili ništa pokušaju stići zaostatak. U tome su umalo uspjeli. Razgoropadio se Kasumović i sa 601 pošteno „isprašio“ Hrustemovića (536), ali Stijepić nije uspio da ga isprati pa je ostao na svega 546 što je bilo dovoljno samo za osvajanje meč poena protiv Turudije (541), ali ne i stizanje 5 čunjeva koji su Rudaru donijeli pobjedu u ovome susretu. Bilo je 3:5.

Revita gospodari Banjalukom i ove sezone. „Gradski derbi“ sa Borcem, koji je u meč ušao sa maksimalnim skorom iz prethodnih kola, bio je sve osim derbija. Nemoćno su djelovali gosti u dvorani Borik, dok su domaći redali poene kao na traci. Nešto uzbudjenja je viđeno samo na početku meča dok je Mirković još bio u igri protiv Džajića, dok je na stazama pored Trklja Miodrag dominirao protiv Boltića i od početka držao meč pod kontrolom za 2:0 nakon prvog para. U drugom paru su Kajkut i Žutić bili nedostojni protivnici Prijić Slavku i Gurešiću koji su praktično stavili tačku na pitanje pobjednika. Poslednja izmjena je gostima ublažila gorčinu poraza jer su preko Ninkovića i Dakića došli do 2 boda za konačnih 6:2.

Bosna pokazuje da će kuglana u Visokom biti teško osvojiva za goste ove sezone. Međugorje je došlo u Visoko sa 3 pobjede iz prva 3 kola i sa puno samopouzdanja. Međutim, mlada ekipa Visokog nije marila za reputaciju gostiju, već su odlučili da im se hrabro suprostave, što se na kraju i isplatilo. Ključni momenat susreta se desio u drugoj izmjeni, kada je kombinacija međugorja Galic/Petric mlađi odigrala svega 476 i time dala priliku Muli da sa 588 napravi nedostižnu razliku. Ganić Dženan pokazuje da je u dobroj formi, uz Mulu je bio najbolji akter susreta sa 588. Kod gostiju je bolji od ostalih bio Petric Ivan sa 578, a uz njega je i Mišetić uspio osvojiti bod pa je bilo 6:2 za domaće.

Gradiška ove godine nije ni nalik na ekipu iz prošle sezone. Svega 3240 nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi Ada na svojoj kuglani u Banjaluci. Istini za volju, otvorili su susret bolje, preko Vajkića i Tatića došli do 2 boda, ali to je bilo sve što su napravili. S druge strane domaći su imali raspoloženog Pekovića (597) koji je odličnom igrom u drugoj izmjeni donio značajnu prevagu na stranu Ade. Dobar je bio i Dragan Babić sa 572. Kod gostiju je najbolji bio Blagojević bogdan sa 565. Susret je završen sa 6:2.

Derventa je nakon dobre igre protiv Slobode u prošlom kolu, u ovome opet odigrala ispod svakog nivoa. U goste im je došao Zrinjski iz Mostara i izvojevao maksimalnih 8:0. Najbliži osvajanju poena za domaće bio je Đurić, pošto je oborio 6 čunjeva više od Krešića, ali je izgubio meč poen zbog manje osvojenih setova. Kod domaćih je najbolji bio Nović Srđan sa 548, dok je igrač utakmice bio Bošnjak iz redova Zrinjskog sa 563.

 

rezultati: 4-kolo premijer lige