Минерал и даље непоразен, Рад се кроз дерби пробио ка врху !

Минерал и даље непоразен, Рад се кроз дерби пробио ка врху !

Полако се закухава у Лиги Републике Српске а свако коло доноси ново изненађење а једни тону док други испливавају на врх. Тако је било и ове седмице у дерби мечу између Рада и ДУБ-а. Истини за вољу Дуб је ушао у мало лошији резултатски период па се очекивао веома тежак и неизвјестан меч у најави. Ипак тако нису мислили и домаћини па су од почетка кренули са узимањем бодова у серијама. Иако игра није била резултатски ништа посебна у прва два пара Рад је ипак након 4 играча водио са 4-0. Задњи пар је тек пружио нешто занимљивије куглање и свакако много боље резултате па су Лазић са 564 и Винчетић са 550 докје образ гостију спасио Сврачић са 574 и коначних 7 : 1.

Требишњица је рутиснки савладала Рудар са високих 7 :  1 и то је свакако једна од утакмица у којима су бодови већ унапријед били уписани. Нису се ни домаћи ни гости прославили неким резхултатима и игром а тек на крају кад су се стазе мало загријале и када се рука скроз опустила имали смо два пристојна резултата за Јазину од по 470 у режији Гојковића и Килибарде. Најбољи појединац гостију је био Радуловић Миљан са 467 којем је фалило само 4 чуња да узме бод најбољем играчу Требишњице у Јазини.

Херцеговац је лакше него очекивано побједио Лијевче са високих 7 : 1 иако су гости имали најбољег актера меча. Објективно јачи противник поготово на домаћој куглани од старта није дао нити промил шансе гостима па су се за тако високу побједу лако изборили. Најмлађи а најбољи је био код Херцеговца Радан Никола 492 који је након нешто одсуства поново на нашу радост заиграо и то у пуном сјају. Момак од кога се у будућности ако буде вриједно радио може сигурно пуно очекивати. Ког гостију је тежак пораз бар мало ублажио Шукало са 507 против популарног Цере !

 

И за крај најквалитетнији сигурно и најнеизвјеснији меч са оправданим епитетом дербија кола је игран у Патковачи гдје су домаће осе дочекале Минерал. У прве две измјене су виђене подјеле бодова….а горе помјерени Радовић још није ухватио прави залет па га је искусни Радонић добио са 502-525. Лаловић и Шошкић су довели ОССА Галакс пред циљну равнину и мислили смо да је све готово али тако није мислио двојац Калат – Кршић . Калат се мучио на само једној стази а онда је са сјајне три остале дошао до укупних 551 и вратио наду Минералу да могу до преокрета. Иако објективно Пејић је, много искуснији и квалитетнији играч на домаћој куглани, није имао свој дан па је Кршић Северин са 524 освојио и бод и превагнуо чуњ разлику на страну гостију за коначних 3 : 5 и останак на самом врху табеле !

Ево и резултата : rezultati-prve-lige-rs-6-kolo