Првенци Посавине и Лијевча …ОССА непрепознатљива !

Првенци Посавине и Лијевча …ОССА непрепознатљива !

Екипа Посавине убиљежила је првенац у овој сезони освојивши два бода против Требишњице. Након осцилација неколицине играча овај пут су одиграли констатно од почетка до краја. Муслимовић је одиграо најбољу ролу у скорије вријеме са 541 пратио га је Шиник са 543 којем је Гојковић отео бод са истим бројем чуњева. Мишетић је у другом пару био најбољи појединац домаћина са 557  док је баланс у бодовима за госте одржао Мирковић. Ђурић и Шмитран су били бољи од гостујућег задњег пара па су са високих 6.5 : 1.5 уписали прву побједу.

Лијевче наставља са топло-хладно резултатима…и никако да се сви играчи хармонизују али овај пут је то ипак било довољно да побједи се ОССА Галакс која некако губи компас у оносу на солидне игре протеклих сезона. Некако упада у очи да појачање које је јако обећавало Радовић да још није ни близу жељене форме као ни сигурни и квалитетни Пејић који се изгубио у резултату…..а свакако се највише осјети губитак феноменалног Зарића који нас је напустио прерано. Прва два поена су освојили гости у режији Бијелића и Лаловића и то као да је било то од гостију ….све је стало и игра и резултат. Освојили су лако бодове  у другом пару домаћи да би госте докусурила омладинска двојка Лијевча ношена сјајним Мандићем са 585 за коначних 6 : 2.

Рудар је дочекао Херцеговац у Градишци и мада смо овчекивали можда мало неизвјеснији меч морамо се помирити са тим да је Херцеговац и даље објективно јача екипа. Након што су Војиновић 535 и повратник Козјак 568 освојили уводне бодове против домаћег пара у ком се Дринчић показао бољим са 535 други пар је однио све сумње ко ће освојити бодове на овој утакмици. Потпомогнути јуниором Ревите, Џајић Младеном 580, који задњих пола године биљежи  добре резултате, побједа није могла да измакне. Радуловић Миња са 560 је одиграо солидно у задњем пару и спасио част домаћима а Херцеговци су уписали велика 2 бода.

Минерал све више подјећа на ону екипу од прије 3 године када су се борили за улазак у елитно такмичење када су свако мало биљежили цифре од преко 3300 а руку на срце за Лиге РС је то нажалост респектабилна бројка. Но не желимо никако умањити сјајну побједу домаћих у дербију кола која је много више значила домаћима који су морали остати на стази непобједивости док је гостима било пријеко потребно побједом да остану у трци за пласман у Премијер лигу од које су сад 2 корака даље. Васић 570 који је ове сезоне препорођен и на домаћој куглани поготово биљежи одличне и константне партије је направио солидну разлику уз 1-1 из првог пара. У другом апру је Купрешак са 558 донио бод  домаћима док је изједначио Лазић Милан 538. Кршић и Калат су сигурни на крају ове сезоне па по испробаном рецепту их је тренер Стјепановић поставио и овај пут и нису изневјерили . Калат је као најбољи појединац  меча одиграо 572  док су гости подбацили а меч је завршен 6 : 2.

 

Ево и резултата : rezultati-prve-lige-rs-7-kolo