Adi za dlaku izmakla pobjeda nad Kozarom, Međugorje niže pobjede

Adi za dlaku izmakla pobjeda nad Kozarom, Međugorje niže pobjede

Kuglaški sladokusci u BIH sa nestrpljenjem su čekali da i Rudar, kao dokazano dobra gostujuća ekipa, testira mit o nepobjedivosti Međugorja u Posušju. Ekipni rezultat od 3556 iz prošlog kola, Dundić koji je konačno proigrao, Bešić koji igra svoju najbolju sezonu, standardno pouzdan Hrustemović i serija dobrih rezultata Rudara su nagovještavali da bi bodovi mogli izaći iz Posušja po prvi put ove sezone. Međutim, sve to je bilo nedovoljno gostima. Međugorje polako ali sigurno od kuglane Bagušić pravi neosvojivu tvrđavu. I ovaj put se ispostavilo da gostujuće ekipe u našoj ligi nemaju igrački kadar u kome će igrači na pozicijama 5 i 6 uspjeti da se prilagode specifičnim uslovima kuglane u Posušju, a bez ujednačene igre cijele ekipe teško da se može protiv hercegovaca na njihovom terenu. To je ovaj put na svojoj koži osjetio Rudar koji je imao briljantnog Bešića sa 619 i odličnog Dundića sa 586, ali i nedopustiv pad Turudije na 506 i kombinacije Husika/Safundžija 522. Kod domaćih je Malenica dokazao odličnu formu sa 619, standardno razigran bio je i Petric sa 608, dok je ostatak ekipe zadržao konstantnost, gdje je najslabiji rezultat imao Mišetić sa 539 i prije svega u tome treba tražiti razloge pobjede Međugorja u još jednom derbiju pred svojim navijačima. Na kraju je bilo 5:3.

Prvi remi u novoj sezoni vidjen je u Gradišci. Kozaru je kroz iglene uši do remija protiv Ade provukao Mandić sa 601 u poslednjoj seriji. Gosti su vodili tokom cijelog susreta i djelovalo je kao da stvari na terenu drže pod kontrolom. Trener Ade je odlučio da po oprobanom receptu sa gostovanja u prvi par stavi prekaljene asove kakvi su Novaković i Peković. I ovoga puta se isplatilo, pošto su gosti poveli sa 2:0, iako ne sa zalihom čunjeva koju su očekivali. Smiljanić je u drugoj izmjeni sa 582 ostavio nadu domaćima da će uz maksimum zalaganja u poslednjem paru Mandić i Lacković uspjeti da naprave nešto više za svoju ekipu protiv Mrakodolca i Đajića koji su objektivno najslabiji par gostiju. Tako je i bilo. Smogli su igrači Kozare snage za potpuni preokret i u uzbudljivoj završnici uspjeli da obore svega 3 čunja više u ukupnom zbiru za konačnih 5:3.

Borac je lagano slavio protiv Dervente sa 7:1. Ponovo je nivo igre kod domaćih održao samo Džajić sa 593. O tome koliko je Derventa loše odigrala ovaj susret govori i to da su igrači Borca osvajli poene i na cifre kao što su 488 i 506. Uprkos pobjedi od 7:1, evidentni problemi sa rezultatima u Borcu traju već neko vrijeme, 3223 je ispod svakog nivoa za ekipu koja nas je ove godine predstavljala na NBC pokalu. Nadamo se da će nekadašnji gigant banjalučkog kuglanja uspjeti da proigra i počne da prikazuje partije kakve navijači od njega očekuju. Kod gostiju je najbolji bio Srđan Nović sa 545.

Revita nastavlja sa pobjedama. Ruku na srce, ovoga puta je i protivnik bio nisko rangirani Zrinski koji ne bi smio da pravi probleme ekipama kalibra Revite, pa su gosti iskoristili priliku da malo promiješaju karte kada je prva postava u pitanju. Nažalost, nekada jedna od najboljih ekipa u BIH, Zrinski iz Ljubača, nalazi se u nezavidnoj finansijskoj situaciji i sve češće su najave gašenja jedinog sportskog kolektiva iz Ljubača. Svakako da se sve to odražava na igru ekipe koja ove godine nije ni blijeda sijenka one iz ranijih sezona.  Braća Trklja su odigrali dobar meč i sa 585 i 581 u velikoj mjeri odredili pobjednika ovog susreta, u čemu im je pomogao i Andrić osvojivši bod protiv Kovačevića. Brković i Vehabović su remizirali sa po 514, tako da je na kraju bilo 2.5:5.5 za goste iz Banjaluke.

Gradiška je neočekivano ubjedljivo slavila protiv Slobode sa 7:1 na svojoj kuglani. Sva četiri poena u prve dvije izmjene su pripala igračima domaćih koji su u odnosu na prethodne susrete u sastavu imali i povratnika na kuglaške staze Milanović Duška. Iako se u svom prvom ovosezonskom nastupu nije naigrao, uspio je sa 520 da osvoji poen za svoju ekipu. Zanimljiv meč odigrali su Andrić i Ibrahimović, a za 3 čunja je bolji bio Andrić i sa 566 donio jedan u nizu poena domaćima. Jedini poen za goste osvojio je Stijepić sa 565 protiv Vajkića (537).

Zrinjski je u Mostaru upisao i drugi poraz zaredom. Ovoga puta je Bosna bila bolji takmac i slavila sa 2:6. Nisu domaći uspjeli iskoristiti dobru partiju Knezovića (600) i Krešića (576), već su sa par ispodprosječnih rezultata olakšali gostima četvrti trijumf u ovoj sezoni. Bosna pokazuje stabilnost u igri i sa skorom 4-3 zasluženo zauzimaju sredinu tabele u debitantskoj sezoni u Premijer ligi. U prilično izjedančenoj igri gostiju, istakao se Lukhodžić Emir sa 580.

Rezultati: 7-kolo-premijer-lige-bih-2016