Iznenađenje kola u Visokom

Iznenađenje kola u Visokom

Osmo kolo PL BIH otvorili su igrači Borca i Međugorja subotnjom utakmicom u Banjaluci. Hercegovci, kao apsolutni favoriti susreta opet su opravdali ulogu i dominirali utakmicom protiv banjalučana od samog početka. Po običaju, susret su otvorili braća Petric. Za Peretovih 583 i Ivanovih 617, Kajkut i Perduh nisu imali rješenje. Kajkuta je nakon loše igre u prva dva seta zamijenio Dakić, ali igra se nije popravila pa su zajedno imali svega 495. U redovima Borca je odličan bio Žutić sa 595 i osvojio jedini poen u prvoj izmjeni. U drugoj izjeni je igra Borca postala nešto kvalitenija, ali su sa druge strane završnicu susreta iskusno odradili Malenica i Šarac, pa nije bilo mjesta iznenađenju. Još jedan poen domaćima je dodao Džajić sa 563 protiv 525 Mišetića, pa je susret završen sa 2:6.

Seriju loših rezultata Zrinski je nastavio u gradskom derbiju protiv Slobode. U ranijim sezonama su igrači iz Ljubača znali da naprave velike probleme, tada mnogo jačoj Slobodi, ali ovoga puta to nije bio slučaj. Stekli su igrači Zrinskog prednost u čunjevima nakon prve izmjene. Uz malo sreće moglo je biti i 2:0 u njihovu korist. Međutim, njihove nade su bile kratkog daha, pošto je u drugoj izmjeni kombinscija Mahmutović/Kovačević imala svega 452 i tu se desio prelomni trenutak susreta, u kome je Halilovic sa 541, napravio veliku prednost čunjeva i doveo svoju ekipu nadomak pobjede. Tačku na utakmicu stavio je Stijepić, koji je sa 581 ponio epite najboljeg pojedinca susreta i postavio konačnih 6:2.

Rudar nastavlja sa ubjedljivim partijama na svojoj kuglani. Ovaj put je u Kaknju poražena Gradiška sa 7:1. Kao što nas Rudar navikava na dobre partije, tako i Gradiška nažalost nastavlja sa blijedim izdanjima. Osvojili su ukupno 6 set poena na utakmici. Ovoga puta je najbolji bio Radanović sa 561,a ostalo skoro da nije vrijedno pomena. Kod domaćih Dundić dokazuje dobru formu i to da su loše patrije sa početka sezone stvar prošlosti. Bio je najbolji pojedinac susreta sa 599.

Zrinjski iz Mostara je nakon provedenog jednog kola na čelu tabele, nastavio sa padom ka donjem dijelu premijerligaške ljestvice. Ovoga puta su bez bodova ostali u banjalučkom Boriku, pošto su poraženi od domaće Revite sa 7:1. Jedini poen za goste osvojio je Krešić Ivan protiv Džajića (556:547). Osim njega, nadomak poena je bio i Bevanda (566), ali je mladi Brković imao mirnu ruku u završnici meča i sa 569 osvojio poen za svoju ekipu. U ekipi domaćih vrijedi istaći dobre partije Prijića (596), Gurešića (603) i Trklja Marka koji je sa 607 bio najbolji igrač utakmice.

Najveće iznenađenje 8. kola priredila je Kozara na gostovanju Bosni u Visokom. Visoku pobjedu od 7:1 nisu očekivali ni najvjerniji navijači ekipe iz Gradiške, naročito ako se zna koje su sve ekipe poražene napuštale visočku kuglanu u prethodnim kolima. Najslabiju partiju domaćih i samo 3126 oborenih čunjeva, itekako su znali da kazne igrači Kozare. Amer Lukhodžić je u dugom paru uspio da pobijedi Nikolu Lekića i tako ublaži potpuni debakl domaćih pred svojim navijačima. Đorđe Mandić polako izrasta u vođu ekipe Kozare sa svojih 18 godina i to je nešto što svakako treba da raduje ljubitelje kuglanja u Gradišci. Ovoga puta je bio najbolji pojedinac meča sa 568 oborenih čunjeva.

Rezultati: 8-kolo-premijer-lige-1