Senzacija u Ljubačama! Revita i Međugorje maksimalni…

Senzacija u Ljubačama! Revita i Međugorje maksimalni…

Još jednom su igrači Rudara neprijatno iznenadili svoje pristalice. Ooga puta su ostali bez bodova na gostovanju Zrinskom u Lukavcu. Zrinski, koga su mnogi već otpisali iz premijerligaškog društva, u ovoj utakmici je pokazao veliku borbenost i sa solidnoh 3324 upisao pobjedu sa svega jednim čunjem prednosti. Nakon dvije izmjene, rezultat je bio izjednačen u meč poenima, sa blagom prednošću gostiju u čunjevima. U tome periodu igre su odlični bili Ninić sa 580 kod domačih, i igrač utakmice, Dundić sa 590 iz Rudara. Želja za prvom pobjedom nakon 8 kola je očito prevladala kod domaćih, pa su iskusni Tokić (580) i Imšić (556) dali sve od sebe dok rezultatsku klackalicu nisu prebacili za jedan čunj na svoju stranu. Alagić (540) i Hrustemović (552) nisu uspjeli da održe prednost pa je utakmica završena sa 6:2 za domaće.

Nakon devetog kola Ada je usamljena na trećoj poziciji na tabeli. Kiks Borca u Gradišci ih je odvojio na 4 boda razlike, nakon što su savladali Bosnu u Banjaluci sa 6:2. Bio je to ispodprosječan meč obje ekipe, ali gosti sa 3121 nisu mogli da se nadaju ničemu osim poraza. Nakon dobrog otvaranja sezone, evidentna je rezultatska kriza u igri ekipe iz Visokog. Kao posljedica toga došla su dva vezana poraza. Đajić Živojin je bio najbolji pojedinac susreta sa 564, pratio ga je Novaković boris sa 559. Kod gostiju je Salman bio najbolji sa 533.

Borac je poražen na gostovanju kod Gradiške. Nisu uspjeli gosti iz Banjaluke da iskoriste izostanak Čede Andrića, kao ni poklon u vidu Blagojevićevih 504. Neprepoznatljiva igra mladog Dakića se očito u velikoj mjeri odražava na rezultate Borca. Ovoga puta se zaustavio na svega 507 i tako postao lak plijen za Vajkića (575). Najbolju šansu za bod koji u u konačnom zbiru rezultirao podjelom bodova, imao je Kajkut (548), ali je poražen od Radanovića (553). Najsvjetlija tačka u ekipi Borca bio je Ninković sa 586, dok je kod domaćih pomenuti Vajkić bio bolji od ostalih.

Revita je bila ubjedljiva na gostovanju Kozari i upisala maksimalnih 8:0. Odigrali su gosti još jednu odličnu partiju, naročito u prve dvije izmjene, gdje su domaći praktično razoružani i ostavljeni bez bilo kakve šanse. Odličan je na otvaranju utakmice bio Trklja Marko sa 605 protiv Mandića (566). Njegovu dobru igru je ispratio mladi Brković (577), koji opravdava povjerenje i zauzima sve ozbiljniju poziciju unutar šampionske ekipe. Mlađi Trklja sa 586 i Prijić Slavko sa 566 su nastavili sa povećavanjem zalihe za goste, kako bi Gurešiću i Prijiću olakšali završnicu. Pošto je utakmica već bila riješena, priliku za svojih 60 hitaca u ovoj utakmici dobio je i mladi Pavle Paštar koji se uspio izboriti za poen protiv Aleksića i staviti tačku na konačnih 0:8. U redovima domaćih vrijedni pomena su Mandić (566) i Košpić (554).

Još jedna maksimalana pobjeda viđena je u Međugorju gdej su domaći sa 8:0 isprašili slabašnu Derventu. Braća Petric nastavljaju sa dominacijom u prvoj izmjeni. Ovoga puta Pere 585, Ivan 604. Nakon toga su se nastavili ređati bodovi za domaće, s tim da je neuobičajeno loše, a opet dovoljno za poen odigrao Šarac (520). Vrijedi pomenuti rezultat kombinacije Malenica/Galić (583). Kod gostiju je najbolji bio Prodić sa 553, dok je ostatak ekipe bio ispod svakog nivoa. Ovim porazom, i još jednom katastrofalnom predstavom, Derventa pokazuje da je samo čudo može zadržati u premijerligaškom društvu.

Četvrti poraz u nizu pretrpjeli su igrači Zrinjskog. Ovoga puta iz Mostara su bodove odnijeli igrači Slobode pobjedom od 3:5. Odavno nismo vidjeli šesticu pored Ibrahimovićevog imena, ali ovoga vikenda je zablistao i sa 610 bio najbolji igrač susreta. Time je neutralisao Bošnjakovih 579 i osvojio važan poen na startu meča. Imali su domaći svoje šanse za neriješeno, a najveću je propustio Bevanda (505) protiv Halilovića (508). Ali sa 516, 505 i 473 igrača Zrinjskog na svojoj kuglani, teško je očekivati nešto osim poraza.

Rezultati: 9-kolo-premijer-lige-bih-2016