Zrinski u zaletu za bijeg sa dna, Revita i Međugorje čuvaju vrh

Zrinski u zaletu za bijeg sa dna, Revita i Međugorje čuvaju vrh

Zrinski se definitivno budi. Druga vezana pobjeda, nakon što su ih mnogi već otpisali iz premijerligaškog društva, desila se u Banjaluci. Na gostovanje Borcu su igrači Zrinskog došli kao apsolutni autsajderi, a nakon što su pošteno „isprašili“ domaće, kuci su se vratili kao veliki pobjednici sa 7:1 u džepu. Već neko vrijeme Borac grca u rezultatskim problemima. Upisali su banjalučani 5 pobjeda, ali igre nema ni u tragovima. 3122 na domaćem terenu je u najmanju ruku skandalozno. Ovoga puta su trojica dugogodišnjih prvotimaca odigrali rezultate nalik na one iz amaterskih liga, a kada se to desi ne možete se nadati ničemu osim poraza. Jedino vrijedno pomena je 572 Joce Boltića. Za razliku od domaćih, gosti se nalaze u usponu forme i ozbiljno prijete da ugroze neke od ekipa koje su mislile da su već na pola sezone riješile pitanje opstanka. Mnogo Zrinskom znači povratak Imšića i Kovačevića. Sve pohvale za 3322.

Utakmica između Revite i Ade je trebala da bude derbi kola sa dozom neizvijesnosti. Ruku na srce, možda je to i bio slučaj u drugom i trećem paru gdje se većina igrača obje ekipe takmičila u igri „u manje“. Međutim, prvi par je donio značajnu prevagu u ovaj meč. Braća Trklja su bili na nivou i napravili velikih 2:0 i +84 za svoju ekipu nakon prve izmjene. Ovoga puta izuzetno zahtjevna kuglana Borik, „stesala“ je rezultate većine igrača ispod njihovog prosjeka i učinila meč manje privlačnim. Međutim, ono što se na kraju gleda jeste konačnih 7:1 za Revitu koja užurbano hita ka tituli jesenjeg prvaka. Kod gostiju je najbolji bio Peković sa 568, dok je najbolji igrač utakmice bio Trklja Marko sa 615.

Derventa je bila blizu osvajanja novih bodova, i igračima domaćih je sigrurno veoma krivo sto nisu uspjeli u tome, pošto im se ove sezone takve prilike rijetko pružaju. Ovoga puta je Bosna slavila u Derventi sa 3:5 i zauzela poziciju na sredini tabele. Bilo je ovo jedno od boljih izdanja Dervente koja je imala 3200 oborenih čunjeva i prilično ujednačenu igru. Gosti su imali više oscilacija, i domaći bi to sigurno znali da iskoriste, da Bosna nije imala u poslednjem paru izuzetnog Salmana koji je sa 592 praktično donio pobjedu gostima.

Rudar je u Kaknju dočekao i pobjedio Zrinjski sa 6:2. Nije ovo bili toliko ubjedljivo izdanje domaćih, kako su nas navikli da igraju u drugom dijelu jesenje polusezone. Naravno, izuzetak je Bešić koji se definitivno nalazi u životnoj formi i igra svoju najbolju sezonu. Ovoga puta je dobacio do 637. Iako je na kraju bilo +125 za domaće, gosti su imali svoje prilike da izvuku makar neriješeno sa ovoga susreta. Međutim, pošto su Bošnjak i Krešić poraženi u duelima koji su mogli promijeniti ishod, domaći su upisali 6:2.

Slično je bilo u Međugorju gdje je gostovala Gradiška. Uvodnih 2:0 za domaće nije bilo naročito ubjedljivo, ali očito je bilo dovoljno da se u nastavku meča opusti ruka domaćima. Trio Međugorja je izdominirao i ovoga puta. Braća Petric i Malenica predstavljaju čvrste stubove igre Međugorja i nastavljaju da prave velike probleme gostujućim ekipama. U ovome susretu se naročito istakao najbolji igrač susreta, Malenica sa 611, pratio ga je Ivan Petric sa 582, dok se Pere zaustavio na 573. Kod gostiju je Biber bio najbolji sa 572.

Kozara je na gostovanju Slobodi upisala i drugi remi ove sezone. Stijepić (595) je bio raspoložen za igru i odličnim rezultatom spriječio goste da dođu do cijelog plijena. Individualnu rolu je imao i Aleksić za Kozaru sa 583, tako da je neriješeno možda i najpravedniji ishod, uzevši u obzir krajnje loša izdanja ostatka igrača u obje ekipe. U prvom paru je za Slobodu debelo podbacio Ibrahimović sa 506 i time Lekiću praktično ponudio meč poen, do kojeg igrač Kozare nije došao zbog katastrofalnih 499. Da je uspio u tome, Kozara bi slavila sa osvojenih 5 meč poena, uprkos izgubljenim čunjevima.

Rezultati: 10-kolo-premijer-lige