Nevjerovatne kvalifikacije Kup-a Republike Srpske !

Nevjerovatne kvalifikacije Kup-a Republike Srpske !

Svake godine imamo po neko iznenađenje u Kupu Republike Srpske….a prošlih godina smo gledali kako se Revita u jednom od najjačih sastava u poslednje vrijeme provlači na iglene uši  do velikih preokreta Kozare i sl. Ove godine smo imali takvu nevjerovatno situaciju da su prve četiri ekipe iz kvalifikacija ostvarile rezultat u rasponu od svega 12 čunjeva što je stvarno nevjerovatan podatak …. i kuglaski raritet. Ali da krenemo redom i hronološki. Kvalifikacije su otvorili Gradiška i Revita u petak. I jedna i druga ekipa su počele sa solidnim prvim parom u kome su se istakli Vajkić i Prijić te se moglo očekivati od ovih ekipa da naprave solidan rezultat. Gradiška je nastavila u sjajnom ritmu nošenu trenerom Andrić Čedom koji je kao rekovalescent i  još nedovoljno oporavljen odigrao  578 i uz sjajnog Bibera 590 je prakticno plasirao ekipu u Finale Kup-a dok je Revita doživjela strmoglav pad dvojice inače dobrih juniora koji u prosjeku nisu imali ni 520.  Tatić je odradio posao da bi Naerac čupao Blagojevića dok je na drugoj strani Marko Trklja pokazao zašto je klasa za sebe odigravši kad je najpotrebnije 621 te je uz kapitena Andrića 534 u zbiru Revita stala na samo 2 čunja iza Gradiške što je bio narandžasti alarm za jesenje šampione BIH.

Drugi dan su otvorili Rudar Kozara i Borac mješovito. Drinčić je bio solidan  za Rudar na samom početku ali nije imao podršku saigrača do Radulovića koji je bio najbolji u Rudaru sa 567 te Rudari nisu mogli da se nadaju nekom boljem plasmanu. Kozara je otvorila jako loše uz dosta slabu cifru popularnog “Kouča” od samo 492 . Smiljanić Mihajlo 589 je odigrao ozbiljnu utakmicu  i uz, koliko naša redakcija prati rezultate, rekord karijere na zvaničnim utakmicama Dražena Košpića 593 je bacio Kozaru na sami vrh plasmana …da bi isti ostao nedohvaćen od strane kombinacije Mandić 584 Aleksić 520 iako su nakon 60 odigranih hitaca bili prvoplasirani.

Sa toplo hladno igrom je nastavio i Borac a u prvom paru su imali Džajića koji je potvrdio odličnu formu sa 595 da bi  u istom paru kombinacija Žutić/Ninković odigrala jako loših 497. Dakić je u drugom paru imao 548 ali još jedan iskusni igrač Boltić  je užasno podbacio sa 509. Morao je zadnji par da napravi čudo da bi se Borac plasirao za jednu od prve 4 pozicije ali do se nije desilo jer su Kajkut i Perduh odigrali 537 i 549  pa je Borac po prvi put u poslednjih 10-15 godina ispao iz plasmana u finale.

Mineral je imao svo pravo da se nada plasmanu u prve 4 ekipe jer igraju solidno ove godine. Ipak prvi par je podbacio jako sa svega 510 prosjekom prva dva igrača da bi u drugom paru izveli najjači par Radonić – Kalat od kojih je ovaj drugi pokazao zašto je rekorder na toj kuglani a odigrao je maestralnih 648 a valja spomenuti da je prvu stazu krenuo sa jedva 140…pa zamislite tek kakve su ove ostale tri bile. Zadnji par Minerala je trebao prosjek od 556 da bi prošli u finale ali to se nije desilo i plasman im je izmakao za 30ak čunjeva jer su  Lukić i Kršić odigrali 537 i 546.

Ada je ekipa koja je ove sezone uz dva iskusna pojačanja plasirana jako visoko i imali su ambicije za prolazak u finale. Odigrali su od početka do kraja nekako u istom ritmu kako su i igrali tokom cijele sezone bez pretjeranih oscilacija. Bjelajac i Novaković Boris su otvorili sa 543 tj 549…da bi u drugom paru Babić Dragan i Novaković junior odigrali identičnih 563. Peković je sa 578 trasirao put u finale a isprato ga je Babić Siniša sa za njega slabih 520.

Posavina i Derventa su zatvarali treći dan kvalifikacija a nadali su se i jedni i drugi iznenađenju. Malešević 505 je nakon solidnih izdanja ove sezone odigrao loše prvi par da bi Đurić bio nešto bolji sa 541. Muslimović i Šinik su morali više svakako da odigraju pa se tako ugasila i nada Posavine da mogu iznenaditi  da bi u trećem paru Mišetić i Suvajac upali u sivilo ekipe samo te ostali bez plasmana u 4.

Derventa koja ove godine igra u Premijer ligi BIH je na osnovu prošlogodišnje forme mogla sigurno da dohvati bolju cifru ali porva tri igrača su krenula jako loše što nije bilo za očekivati od njih. Simić Nović i Jeftić su odigrali ispod svih očekivanja da bi utisak popravio malo Đurić Dalibor i Petko kao i Prodić koji su imali cca 540 .

Evo i svih rezultata i tabele:

 

kup-rs-2017-kvalifikacije