Završen jesenji dio prvenstva! Revita na čelu karavana…

Završen jesenji dio prvenstva! Revita na čelu karavana…

Poslednje kolo jesenjeg dijela prvenstva otvorili su igrači Bosne i Revite. Za goste izuzetno važan meč u kome su trebali krunisati jesenju titulu i dobru ugru iz dosadašnjeg dijela prvenstva. S druge strane, „mina“ na tome putu bila je ekipa Bosne koja je već u par navrata pokazala snagu na domaćem terenu. Znali su to gosti iz Banjaluke i sigurno sa dosta respekta ušli u susret na kuglani koja im je bila potpuna nepoznanica. U skladu sa očekivanjima, domaći sus e pokazali kao tvrd orah. Bod Trklja Marka u prvom paru je bio očekivan, ali su se Brković i Prijić za drugi propisno namučili. U drugom paru dosta drame, i 3:1 za goste sa svega 17 čunjeva u plusu. Strijepili su u tim trenucima gosti od standardno dobrog Selmana, koji je već znao pomrsiti konce protivnicima u završnici. Gurešić, od koga se očekivalo da „povuče“ za goste u završnici, ostao je na svega 533, ali je iz drugog plana nastupio maestralni kapiten gostiju Andrić i sa 588 zadržao čunjeve i jesenju titulu u rukama Revite.

Svoje mjesto u vrhu čuvalo je i Međugorje u Lukavcu. Uspjeli su u tome pobijedivši Zrinski sa 6:2 i skorom od 10:1 zadržali bodovnu izjednačenost sa Revitom, pa se u drugi dio ulazi sa 30 bodova i velikom neizvijesnošću u vrhu. Zrinski je ušao u seriju dobrih rezultata, i potajno su se nadali iznenađenju koje bi im mnogo značilo u borbi za opstanak. Međutim, gosti su već nakon dvije izmjene ugasili te nade. Tačnije rečeno, ugasio ih je Malenica sa sjajnih 624. Briljirao je Malenica na kuglani u Lukavcu i potpuno „razoružao“ domaće pobjedom sa 81 čunj razlike nad njihovim najboljim igračem, Ivicom Tokićem. Zapažen nastup su imali Pere Pertic sa 582 za goste i Kovačević Marko sa 587 za domaće.

Borac je remizirao sa Zrinjskim u Mostaru. Konačno smo vidjeli jedno dobro izdanje banjalučke ekipe, koja je odigrala 3417 sa Boltićevih 511 i Ninkovićevih 527. Imali su domaći 3:1 i zaostatak u čunjevima nakon dvije izmjene, a kada su pomislili da njihov najjači par može do cijelog plijena, za goste je zablistao Džajić. Skoro smo zaboravili koliko dobro može da odigra Borčev kapiten, a onda nas je on demantovao pošto je sa 636 postavio novi rekord kuglane u Mostaru, nakon što je za 4 čunja prebacio postojeći rekord Trklja Marka od 632, star tri godine. Kuglana u Mostaru je očito odgovarala gostima, pa je i ostatak ekipe bio na nivou zadatka. Domaći su takođe odigrali solidan meč, nije se moglo više od 3337 sa dvije ispodprosječne cifre od 502 i 519.

Ada Nova banka je dočekala Slobodu iz Tuzle i upisala novu pobjedu. Sa 6:2 protiv tuzlaka, domaći su se zadržali treću poziciju i 4 boda prednosti nad Rudarom pred zimsku pauzu. Slobodno možemo reći da je uprava banjalučke ekipe napravila odličan posao u prelaznom roku, angažujući iskusne Pekovića i Novakovića, koji su donijeli potrebnu stabilnost ekipi i od nje napravili najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva. Ekipa koja je prošlu sezonu uglavnom provela u donjem dijelu tabele, sa brojnim problemima, ove godine igra kao preporođena i svakako da će se dosta pitati oko mjesta koja vode u evropska takmičenja. Nije Sloboda imala odgovor na ujednačenu igru domaće ekipe, i malo je nedostajalo da dožive potpuni debakl. Najbolji rezultat utakmice bio je 562, a odigrali su ga Stijepić za goste i Novaković za domaće.

Gradiška je bila ubjedljiva protiv Dervente sa 7:1. Još jedno blijedo izdanje ekipe Dervente koja kao da je zalutala u Premijer ligu i predstavlja topovsku hranu ostalim ekipama. Jedino vrijedno pomena bio je rezultat Đurić Dalibora od 579. Kod domaćih se istakao Vajkić sa 593, a dobre partije su pružili Tatić i Biber sa po 577.

Rudar je očekivano slavio protiv Kozare u Gradišci. Osjetio se izostanak Aleksića u Kozari, ali to nije opravdanje za slabu igru ostatka ekipe. Mandić je bio standardno najbolji kod domaćih sa 577, ali nije mogao do boda protiv odličnog Bešića (611) koji nastavlja sa sjajnim igrama. Kod gostiju su se još istakli Hrustemović sa 600 i Dundić sa 578. Jedini poen domaćima je donio Lacković sa 542 protiv Turudije (517).

Rezultati: 11-kolo-premijer-lige