Revita poklekla u Lukavcu, Međugorje na čelu

Revita poklekla u Lukavcu, Međugorje na čelu

Trinaesto kolo je obilježilo veliko iznenađenje u Lukavcu. Slabašna Sloboda je uspjela da zaustavi pobjedonosni niz Revite i napravi rokadu na vodećoj poziciji Premijer lige. Poprilično loše izdanje gostiju, naročito druge izmjene koštalo ih je bodova na teškoj kuglani u Lukavcu. Igra Slobode je bila daleko od dobre, ali dva istaknuta rezultata (Halilovic 590 i Stijepić 583) su bila dovoljna da se ovoga puta savlada Revita za 6 čunjeva. Kod gostiju je najbolji bio Trklja Marko sa 569, a jedina dva poena su osvojili Andrić i Trklja Miodrag.

Borac je drugi dio sezone počeo pojačan za Ramić Uroša. Stabilnije izgleda sastav Borca sa Ramićem, tako da je u jednoj solidnoj partiji ovoga puta savladana Ada sa 6:2. Najslabije izdanje Ade u ovoj sezoni je došlo u jako lošem trenutku. Nakon pobjede u prošlom kolu protiv Rudara, i sve izglednijih šansi za plasman u evropska takmičenja, ovakakv kiks od 3145 čunjeva je bio u najmanju ruku nedopustiv. Peković sa 564 i Novaković Boris sa 554 su koliko toliko održali ugled ekipe na domaćoj kuglani, dok je ostatak igrača bio ispod svakog nivoa. Najbolji igrač susreta bio je Ramić sa 584.

Bosna je u Kaknju pružila neočekivano dobar otpor domaćima. Čak je nakon dvije izmjene bila u prednosti od 3:1. Prilično su se razmahali igrači iz Visokog i nakon 578 i 591 od strane Ganića i Vile u srednjem paru, igrači Bosne su bili nadomak senzacije. Pamtimo mečeve u kojima su Salman i Lukhodžić rutinski znali da materijalizuju prednost koja se ostvari prije poslednje izmjene. Ovaj put to nije bio sluča, već je pritisak učinio svoje pa je gostujući dvojac sa 518 i 525 prepustio pobjedu domaćima. Bešić je u završnici bio odličan sa 598 i time postao igrač utakmice.

Zrinski je u Lukavcu dočekao desetkovanu ekipu Dervente. Došli su gosti sa 5 igrača na ovu utakmicu i viče od časnog poraza se nije moglo uraditi. Gosti su zaprijetili sa dvojicom najboljih igrača na samom početku i poveli sa 2:0. Nović je imao 541 i savladao Tokića 525, a Simić 538 protiv Stjepića 482. Više od toga se nije moglo, pa su domaći do kraja osvojili sve poene i pobjedili sa 6:2.

Gradiška je za svega 4 čunja bila bolja od Zrinjskog iz Mostara. Domaći se nakon ove pobjede potajno mogu nadati borbi za plasman među 3 ekipe, dok gosti dolaze u nezavidnu poziciju sa svega 3 boda više u odnosu na zonu ispadanja. Dobro su se držali gosti nakon dvije izmjene, poveli sa 3:1. Dobar je bio Bevanda sa 571, kao i povratnik na kuglaške staze Dragi Hrvić sa 565. Međutim, Andrić i Biber su sa 548 i 547 uspjeli da savladaju poslednji par gostiju i preokrenu meč u svoju korist za konačnih 5:3.

 

Rezultati: rezultati 13. kolo