Startovao proljetni dio prvenstva

Startovao proljetni dio prvenstva

Snijegom okovani gradovi širom BiH, u vikendu za nama, otvorili su vrata svojih kuglana za početak „proljetnog“ dijela prvenstva za kuglaše. Nakon praznične pauze, kuglaški sladokusci mogu ponovo da uživaju u igrama svojih pulena. 12. kolo PL nam je donijelo svega četiri utakmice, pošto su mečevi između Kozare i Borca te Dervente i Revite pomjerene za druge termine.

Najzanimljiviji susret 12 kola igrao se u Banjaluci između direktnih rivala za izlazak u evropska takmičenja. Ada je na svom terenu dočekala Rudar iz Kaknja i upisala pobjedu od 5:3. Na igračima obje ekipe se osjetio trag praznika za nama, tako da igrom nisu opravdana očekivanja. Loše otvaranje Rudara od strane Hrustemovića i Husike, uspio je donekle da neutrališe Dundić sa 588, dok su domaći ujednačenom igrom izborili 2:1. U prilično izjednačenoj utakmici, obje ekipe su imale svoje šanse za pobjedu, ali utisak je da je na kraju raspoloženi Peković sa 603 bio prevaga na stranu domaćih. Odličnom igrom je uspio da sačuva prednost u prilici kada su gosti opasno prijetili da ugroze prednost Ade od 2:1 stečenu u prvoj izmjeni.

Zrinski u Ljubačama nije uspio da nastavi trijumfalni niz sa kraja jesenjeg dijela. Meč u kome su se domaći potajno nadali da bi mogli do iznenađenja, nije završio povoljno po njih. 17 čunjeva je bilo više na kontu gostiju i to je bilo dovoljno za 3:5. Dobro su domaći stajali veći dio susreta, poveli 2:0, gosti potom izjednacili na 2:2, da bi na kraju Andrić sa 557 donio presudni bod i čunjeve za goste.

Međugorje nastavlja tamo gdje su stali u prvom dijelu prvenstva. Upisana je još jedna pobjeda. Ovoga puta su slavili u hercegovačkom derbiju. Međutim, iako 7:1 djeluje ubjedljivo, ne može se reći da su domaći bili bez šanse u ovome susretu. Svega 27 čunjeva više su oborili gosti. Malenica i Mišetić u prvom paru su osvojili bodove za goste za 6 i 11 čunjeva razlike. U drugoj izmjeni je Knezovic snažno povukao za Zrinjski, donio prednost u čunjevima, ali domaćima nije išlo od ruke osvajanje meč poena. Na kraju su Bevanda 581 i Petric Ivan 592 odigrali dobar susret u kome je gostujući igrač samo potvrdio ubjedljivu pobjedu gostiju, pošto Lasić nije mogao više od 535 za domaće.

Bosna je u prvom dijelu pokazala koliko je nezgodan protivnik na svojoj kuglani. Ovoga puta je to na svojoj koži osjetila Sloboda. Uspjeli su gosti ispustiti prednost od 0:2 i 80 čunjeva prednosti iz prve izmjene. Ibrahimović 566 i Halilović 570 su bili najbolji u ekipi Slobode, dok se ostatak ekipe dosta mučio sa igrom na kuglani u Visokom. Ni domaći nisu briljirali, ali nijansa je bila dovoljna da se ovoga puta dođe do bodova. Za to je svakako najzaslužniji poslednji par u kome je Salman sa 572 savladao Stijepića 540, dok je Lukhodžić 553, bio bolji od kasumovića 525. Na kraju je bilo 3256:3243, a igrač utakmice je bio Salman sa 572.

Rezultati: 12 kolo Premijer lige