Рад на челу каравана, Минерал показао  премијерлигашку игру !

Рад на челу каравана, Минерал показао премијерлигашку игру !

Протекли викенд је показао да гости у Лиги РС можда доносе милоште али и односе бодове. Једва је Трбишњица спасила част домаћих екипа које традиционално на изузетно домаћинским кугланама најчешће су неријешива енигма за госте.

Па почећемо баш од те утакмице гдје су се састали Трбишњица и ОССА Галакс. Отворио је бодом за домаћине стандарно сигурни Гојковић…али је у наредна три пара гостујућа екипа била изненађујуће боља те је преокренула на 1-3. Домаћини су морали сву своју енергију и умјеће на куглани да искористе како би спасли кожу. Средановић није одиграо ништа специјално у петом пару али Лаловић није био на висини задатка па су играчи ОССА-е могли само да гледају како им бодови одлазе из руку јер је у задњем пару играо Килибарда Васиљ који као локални гуру понајбоље познаје ту куглану што је и показао са 510 оборених чуњева против солидног Секулић Драженка 471 те коначних 5:3.

Дерби кола по квалитету играчког састава  је свакако био меч Лијевче – Минерал. Младост против искуства се састала у последњем мечу куглашког викенда у  Градишци.

Отворили су домаћи изузетно јако са сјаним Шукалом 604 и добрим Татићем 560, те повели 2-0 против солидних Ботића 567 и Радонића 540. Кецман Ратко 524 је некако избургијао бод против комбинације Купрешак-Кузмановић 523 да би Грбић Давор 549 донио први бод Минералу против комбинације Шукало М-Мирјанић која је одиграла криминалних 457. Поклопили су искусно  минерали најбољег јуниора Лијевча, Мандић Ђорђа 554 са једним од најбољих куглаша данашњице у БИХ, Давором Калатом 611, те наговјестили велики преокрет да би им бод и побједу употпунио Кршић Северин против слабашног Татић Мише од којег се у будућности можемо надати много бољим издањима. Коначан резултат 3:5 за Минерал.

Посавина и Рад су одиграли занимљив меч у којем су славили гости са 3:5. Подјела бодова је виђена  у првом  пару …и ко зна како би меч био завршен да понајбољег играча Посавине , Ђурић Ненада нису морали да мјењају на 91. хицу. У другом пару је времешни тренер Посавине, Муслимовић Емир534  добио  и други бод за своју екипу док је за Рад изједначио Радовић Саша 578 који игра као препорођен након Појединачног првенства РС. Нису издржали домаћини а попустило је на Шмитран Горану који није имао свој дан 475 што је искористио Стевановић Чедо који је са не бас сјајном игром и 525 узео бод и  донио својој екипи велика два бода и прочеље табеле.

Рудар је отворио куглашки викенд и дочекао екипу Дуб-а. Гости су  на њима добро познатој куглани се надали да могу до комплетног плијена па су у том ритму и почели меч. Оба поена су узели Спахалић Емир 552 и Бећиревић Самир 548. Стијепић Зоран је са 536 донио пола бода својој екипи у другом пару да би са истом цифром Предојевић Горан донио цијели бод својој екипи против Марин Владе 521. Најбољи појединац меча је био Сврачић Младен са 565 а меч је завршен 1,5:6,5.

 

Ево и комплетних резултата:

Rezultati Prve lige RS 10. kolo