Јужина одувала облаке са Уне, ОССА убада све јаче !

Јужина одувала облаке са Уне, ОССА убада све јаче !

Закухало се пред сам крај прветсва Лиге РС а ријетко се кад виђа у истој да гости  побједе на свим утакмицама кола….али ето и чуда су могућа.

Почећемо са дербијем кола и утакмицом која је и једнима и другима значила останак у врху и борба за титулу. У овој борби између Дуб-а и Херцеговца гости су ипак били ти који остају у борби за титулу док се Дуб може опростити од истих планова. Није се десило никад да домаћи овако лако изгубе утакмицу, али ако је ико навикао играти на тешким кугланама онда су то свакако играчи Херцеговца. Почело је по плану за екипу Дуба, и то побједом најбољег играча домаћих над најбољим играчем гостију. Сврачић 506 – Козјак 495. што је свакако требало да буде огроман вјетар у леђа за домаће. Дрљић је освојио бод против још једног доброг играча гостију тј Војиновића ….да би тек у трећој измјени Тркља Миодраг са сјајних 525 освојио први бод над Хушидићем и окренуо чуњеве у корист домаћих. То као да је покренуо лавину освајања бодова гопстију …док домаћи нису могли да вјерују шта их је снашло. Задњу сламку спаса у дербију  није ухватио Марин Владо којем је ово четврти изгубљен меч поен за редом, од којег је био бољи Брковић Никола 495 за један чуњ што је и практично донијело побједу гостима јер су имали за ову тешку куглану доста залихе у чуњевима. Завршено је са 2-6.

Да изненађењима не буде краја побринули су се играчи ОССА-е који тек што су одмамурали од невјероватне побједе над Херцеговцем направили су још једно вансеријско изненађење побједивши екипу Рада у гостима која изузетно појачана у прелазном року има један јасан циљ а то је титула шампиона Лиге РС. Да побједа  ОССА-е буде већа говори и то да су у прелазном року баш у правцу Брчког пустили свог најбољег играча Сашу Радпвића.  Радовић је био најбољи и у овом колу за домаће и са 556 освојио први поен да би након тога изједначио Бијелћ за госте. Нанизали су домаћи два меч поена и изгледало је на 3-1 и +50ак да све иде као по плану за Рад. Али тако нису мислили играчи ОССА-е који су у маниру врхунских инатлија запели и окренули меч  своју корист. Прво је сјајном игром а поготово чишћенјем од 220, Шошкић Горан 564, освојио бод против Лазић Милана 531, да би можда још битнији освојио Лаловић Иван који из утакмице у утакмицу показује да је играч на кога се може рачунати и који ће још напредовати. Он је са сјајних 564 надиграо Винцетић Марка 541 и буквално у задњим хицима извојевао невјероватну побједу од 3-5 и само +7 за госте.

Шлаг на торту за госте у овом колу је изузена побједа Посавине након дугог времена. Посавина је такође у прелазном року ослабљена за доброг играча али није им овај пут то засметало да млађим и објективно квалитетнијим комшијама покажу зубе у једној од њихових најбољих игара од како наступају у Лиги РС. Меч без израженог такмичарског значаја бар кад је  пласман на табели у питању свакако је додао мотив за спортски дух и борбу. Мишетић 557 и Шмитран су у првом пару били бољи од комбинације Хладни/Балабан и Шукало Драгана што се поготово за други дуел може приписати као изненађење. У другом пару Шиник и Сувајац су наставили бербу бодова за госте у не баш сјајним издањима  да би тек у задњем пару Татић и Мандић спасили образ домаћима са 545 и 561 за коначних 2-6.

Екипе Минерала и Требишњице су на захтјев гостију а због смртног случаја играча гостију пред саму утакмицу меч пролонгирали за други датум.

Ево и комплет резултата:

Rezultati Prve lige RS 13. kolo