Mineral se provukao…Rad u stopu prati !

Mineral se provukao…Rad u stopu prati !

Derbi meč 12. kola Lige RS je igran ranije između ekipe KK Hercegovac i KK Rad. Obe ekipe pretenduju za najvišu poziciju i plasman u PL . Rad je ohrabren u vrhu tabele već neko vrijeme …ali Hercegovac  dobiti u gostima i ovog puta se ispostavilo kao nemoguca misija. Postavili su Radovci sastav  za 4-4 i nadali se možda i iznenađenju ali to ipak nije bilo dovoljno.

Kozjak je na samom pocetku odigrao najbolju cifru meča i sa 519 dobio Novaković Željka. Ştevanović je iznenadio Fimića u drugom duelu i za samo 8 čunjeva uzeo bod. Iznenađenje je nastalo kad je Manojlović Branko 460 sa manje čunjeva ali više setova osvojio bod protiv Cerovine da bi Vojinović i Parežanin sa dva uzastopna meč poena donijeli prevagu na stranu domaćih i uveli meč u siguran tok za njih. Na kraju je Vincetić sa 496 koji je bio najbolji kod gostiju donio poen za konačnih 5-3 .

Rudar je u jednoj od svojih najboljih partija iznenadio Lijevče i trijumfovao sa 6-2. Jako loše su krenuli domaći što su Tatić i Kecman Ratko iskoristili i osvojili dva uvodna poena. U drugom paru ,oslabljenu ekipu Lijevča, je ličnim rekordom u Ligi RS potukao goran Predojević sa 591 i skoro 120 razlike u odnosu na protivnika. Imalo je Lijevče dobar zadnji par ali osim meč poena to je bilo sve što su mogli uraditi jer je razlika bila i prevelika a meč je završen sa 6-2.

Najzanimljiviji meč ipak su odigrali Posavina i Mineral. Duel Davida i Golijata se se pretvorio ubrzo u borbu Golijata za goli život. Podijelili su bodove u prvom paru utakmice a Grbić Davor je odigrao još jedan jako dobar meč sa 565. U drugom paru šok za goste. Borbeni domaćini u kombinaciji Šinik – Suvajac, koji su i oslabljeni odlaskom jednog od boljih igrača na polusezoni su stisli zube i iznenadili “Filistejce iz Gata” te poveli sa 3-1 a još im je na kraju ostao najbolji igrač. Đurić je poveo sa 2-0 protiv Kalata a Muslimović je “držao” Kršića i djelovalo je stvarno kao da je David pogodio tačno među oči Golijata …ali prisebnost i istrajnost kuglaške veličine poput Kalata je došla do izražaja. Uspio je Kalat da okrene meč poen za sebe i završi na 590 dok je Kršić zahvaljujući kiši promašaja Muslimovića za samo 3 čunja osvojio za 5-3 možda i zlata vrijedan bod u borbi za titulu.

Trebišnjica je moglo bi se rutinski savladala Dub-a iako je moglo i drugačije da bude. Gojković je podbacio u odnosu na igre koje prikazuje i na šta smo navikli od njega ali Bećirević nije  iskoristio slabiju cifru protivnika pa je Trebišnjica povela sa 1-0. Za dlaku je u drugom duelu Begenešić bio bolji od Kosa pa su domaći uduplali prednost. Krstović i kombinacija Dzomba/Popović su podbacili te su solidni Rokić 488 i Vučetić osvojili po bod i vratili meč u egal.  Da su najzanimljiviji dueli u kojima gostujući treneri imaju hrabrosti da postave najbolje na najbolje pokazali su nam iz duela Kilibarda protiv Svračića. Duel koji  je možda i prelomio tok utakmice jer je u sjajnoj borbi i na 2-2 Kilibarda bio spretniji i srecniji i za samo 7 drva uzeo meč poen najboljem kuglašu RS. Imali su gosti sve u svojim rukama i prije zadnjeg para jer su imali sjajnu zalihu od 60 čunjeva i skoro siguran  neriješen rezultat ali nešto lošije izdanje Marina od samo 432 i dobro izdanje Sredanovića su donijeli nevjerovatan preokret za 5-3.

 

Evo i svih rezultata : Rezultati Prve lige RS 12. kolo