Revita deklasirala Međugorje u derbiju lige

Revita deklasirala Međugorje u derbiju lige

Zanimljiv vikend kuglanja je bio na mnogim kuglanama u BIH ali prava poslastica i meč nad mečevima je bio susret u Banjaluci između dvije najbolje ekipe u PL koji je odlučivao o mnogo toga.

Poput bombe je odjeknula vijest iz kuglane „Borik“ o ishodu derbija lige. 8:0! Do 16. kola prvoplasirano Međugorje je deklasirano u Banjaluci od strane Revite. Došli su hercegovci u Banjaluku na krilima odličnih partija u prethodnim kolima, sa sjajnim ciframa i dosta samopouzdanja. Svega toga su bili svjesni u Reviti, kao i toga da se u ovome susretu moraju osloniti na individualne kvalitete svojih igrača i taktičkim pristupom pokušati iznenaditi goste. Trener domaće ekipe Ilija Prijić je preuzeo rizik na sebe i sa dvije taktičke izmjene beskompromisno rekao “all-in”! Gosti su ostali zatečeni! U prvom paru šok! Žrtvovanog kapitena Andrić Sinišu je zamjenio Paštar Đorđe. Legenda se vratila! Prva utakmica nakon operacije srčanog zaliska i sjajno izdanje. Kao da je svo vrijeme akumulirao u sebi želju da pomogne kad je najteže. Dok je Malenica sa 568 lutao i mučio se sa igrom, Paštar je podjsetio na najbolje dane izvukavši herojski i zadnji atom snage te je na 457 i 2-1 za njega izašao iz igre. Tad je Malenica vidio priliku i ubacio u petu brzinu, čime je pleća mlađanog Brkovića nabacio veliki pritisak očuvanja razlike. Nijanse su odlučivale na kraju, ali je kombinacija Paštar/Brković sačuvala prednost i slavila sa 574. Na drugoj strani, kao u umjetničkom zanosu, je igrao Trklja Miodrag koji je slagao set za setom, bolji od boljeg, da bi završio na 626. To je ujedno i najbolja domaća cifra igrača Revite ove godine. „Grmio” je mlađi Trklja na kuglani Borik i stvarao razliku nad gostima. Već tad je zavladala panika u redovima Međugorja. Bilo je 2:0 i preko 100 čunjeva za domaće. Još jedno taktičko iznenađenje trenera domaćih bilo je uvođenje „sa klupe” Trklja Marka, kojim je diretno „u glavu” gađao jednog od najboljih igrača prvenstva. Jedan naspram drugog, u meču koji obećava, su stajali Trklja Marko i Petric Ivan. Suvereno, sigurnom igrom je Trklja kontrolisao ovaj meč, što mu je bilo dovoljno da povede sa 3:0, da bi Ivan na zadnjoj stazi osvojio set i smanjio razliku za konacnih 587-575. Petric Pere je odigrao najlošiju utakmicu ove godine od kako se vratio u ekipu. Iako je Prijić Andrej imao sjajnih izdanja ove godine ovo nije bilo jedno od njih, ali smirenost i borbenost u zadnjim hicima su mu donijeli zlata vrijedan bod za 528-527. Revita je povela sa ogromih 4-0. Iako stotinama kilometara na udaljenom gostovanju ekipa Međugorje-Brotnja nije bila bez simpatizera u kuglani Borik ali domaći su bili  glasniji. U povoljnoj situaciji za domaće kojima su bila potrebna samo jos 4 set poena ili 1 meč poen(za bolji međusobni skor) uz već osiguranu pobjedu, Gurešić Vladimir je opustio ruku i pokazao da je u usponu forme, te sa odličnih 579, donio bod svojoj ekipi. U ne baš pretjerano zanimljivom duelu dva vetrana ovog sporta između Prijić Slavka i Bone Šarca meč poen je pripao domaćem igraču za kolosalnih 8-0 kojima se zasigurno niko nije nadao.  Još 6 kola do kraja….bodovno izjednačeni…svaki kiks može značiti šampionsku titulu ovih drugih !

Borac je slavio u Lukavcu. Skromnih 3208 čunjeva je bilo i više nego dovoljno za ubjedljiv trijumf nad izuzetno lošom Slobodom. Vjerovatno najslabije izdanje domaćih ove sezone je došlo u lošem trenutku. Još nisu prebrinute sve brige oko opstanka u ligi, pošto ih tek očekuju susreti sa direktnim konkurentima i nema prostora za ovakva izdanja na svom terenu. Izuzev Ibrahimovića koji je sa 583 pokazao da je raspoložen za igru, ostali su imali dosta blijedo izdanje. Uprkos tome što su poveli sa 2:0 nakon prve izmjene, u nastavku susreta na kuglani u Lukavcu su postojali samo igrači Borca, dok su domaći služili kao statisti u lošoj predstavi. Teško je razumjeti da dvojica najboljih i najiskusnijih iz redova domaćina odigraju samo 499 i 493. Poklon Stijepića i Halilovića u poslednjem paru, gosti su objeručke prihvatili i ponijeli sa sobom pobjedu od 6:2 u Banjaluku. Kod gostiju se istakao Džajić sa 567.

Odavno jedan debitant u Premijer ligi nije ostavio tako dobar utisak i plasman kao ekipa Bosne ove sezone. Bosna nastavlja sa pobjedama na svom terenu. Ovoga puta je Gradiška, poražena, napustila kuglanu u Visokom. Bilo je 5:3 za domaće. Gledaocima sigurno interesantan meč, nije obilovao naročitom igrom, ali neizvijesnost nije izostala. Do poslednjih kugli se nije znao pobjednik susreta koji je odlučen razlikom od +19 čunjeva za domaće. Na početku susreta se naročito istakao Nurudinović sa 592 i time ulio dodatno samopouzdanje domaćima, i svakako da je jedan od najzaslužnijih za pobjedu. Kod gostiju je najbolji bio Vajkić sa 564.

Ada uspijeva da održi kurs koji vodi ka evropskoj klupskoj eliti. Ovoga puta je u Banjaluci savladana ekipa Zrinskog sa 6:2. Banjalučka ekipa ima bod prednosti u odnosu na Rudar u trci za treće mjesto koje vodi u NBC pokal i do kraja će se voditi grčevita borba za plasman. Takođe, teška borba očekuje Zrinski iz Ljubača ukoliko žele da u poslednjih 6 kola sačuvaju premijerligaški status. Svakako da su gosti kao autsajderi ušli u ovaj susret, ali su isto tako potajno gajili nade o lošem izdanju banjalučke ekipe, koja se u prethodnih par kola dosta mučila sa formom. Međutim, odigrali su domaći dosta ujednačen susret, bez naročito visokih rezultata, ali ono što je za njih najvažnije-bez individualnih podbačaja.

Derventa nastavlja se lošim izdanjima. Ovoga puta su uspjeli uzeti jedan meč poen Rudaru na svojoj kuglani. Gosti usred borbe za izlazak u Evropu nisu dopustili ni trenutak opuštanja protiv dosta slabijeg protivnikapa su bili ubjedljivi sa 7:1 i 290 čunjeva razlike. Odličan je bio Dundić sa 615, a vrijedi istaći i Bešića sa 581.

Rezultati: 16 kolo Premijer lige (1)