Revita ubjedljiva u derbiju protiv Rudara

Revita ubjedljiva u derbiju protiv Rudara

Jedna od utakmica koja se sa nestrpljenjem iščekivala, odigrala se u nedelju u Banjaluci. Derbi kola, i jedan od derbija lige igrali su Revita i Rudar. Gosti su došli u Banjaluku kao četvrtoplasirana ekipa, ali sa igračima koji u naletu inspiracije jednostavno mogu da pobijede svakoga u PL BIH. Smjelo su gosti postavili sastav. Jasno je s kakvim su ambicijama došli u Banjaluku. Svojim najboljim igračima su „gađali“ najbolje kod domaćih. Uzbuđenje nije moglo izostati. Prvim pogledom na sastav bilo je jasno da će dosta toga zavisiti od ishoda prve izmjene. Gurešić i Trklja Miodrag, protiv Alagića i Bešića. Četiri reprezentativca na četiri staze u Boriku, sve pršti od želje, vazduh se zgusnuo od pritiska i očekivanja. A onda…velika radost za domaće. Dvostruki juniorski prvak BIH, Trklja Miodrag je, što bi se reklo, „ubacio u centrifugu“ trenutno najboljeg na rang listi Bešića i mini bravurom pred svojim navijačima osvojio poen sa 4:0 u setovima i 40 čunjeva razlike. Ne sjećamo se kada je neki igrač Bešića tako suvereno položio na pleća. U Rudarovom kokpitu se upalila crvena lampica. Gurešić je takođe bio superioran u odnosu na Alagića za 2:0, a samo je opuštanje u poslednjem setu učinilo da razlika ne bude još ubjedljivija. U drugoj izmjeni Trklja Marko igra najbolji rezulatat utakmice i sa 596 upisuje poen protiv Hrustemovića (575) u jednom izuzetno kvalitetnom i gledaocima zanimljivom meču. Na stazama pored je Andrić vodio sa 2:0 i djelovalo je da meč drži pod kontrolom, a onda ga je opuštanje u trećem setu koštalo meč poena pa je bio 3:1 za domaće i +67. Na kraju su Prijić Andrej i Slavko uspjeli odoljeti napadima gostiju i sačuvati razliku u čunjevima za konačnih 6:2.

Još jedan interesantan susret igrao se u Gradišci, gdje je ekipa Ade ovoga puta bila domaćin Međugorju. 2:6 za hercegovce i +97 djeluje dosta ubjedljivo, ali kada se pažljivije analizira tok utakmice vidjećemo da Ada nije bila bez šansi na ovome susretu. Tačnije, od ukupnih 97 čunjeva zaostatka, samo Babić Dragan je izgubio 94 od Malenice (510:604). Prije svega, u tome duelu možemo tražiti razlog poraza Banjalučke ekipe. Gosti su poveli sa 2:0 nakon prve izmjene, ali sa svega 13 čunjeva. Nakon toga, u drugom paru se desio pomenuti duel koji je praktično riješio pobjednika. Prije svega zahvaljujući briljantnoj igri igrača Međugorja u poslednja 2 seta kad je oborio preko 330 čunjeva. Vrijedi istaći poen Novaković Bojana protiv favorizovanog Šarca za 1:3. Međutim, trener/igrač domaćih Novaković Boris, nije gubio nadu do samog kraja i sjajnom igraom od 620 uspio je ubjedljivo pobijediti starijeg Petrica (582). Nažalost po domaće, nije imao adekvatnu podršku u Pekoviću (525) pa su gosti upisali još jedan trijumf u nizu.

Gradski derbi igrali su Kozara i Gradiška na kuglani „Kozara“. Vajkić i Radanović nisu uspjeli pružiti značajniji otpor Smiljaniću i kombinaciji Malešević/Martić, pa su domaći poveli sas 2:0. Mandić je u drugom paru ispunio očekivanja protiv Milanovića, dok je Tatić savladao Košpića sa 546:524. Tom prilikom je dobio i dva disciplinska kartona, te neće biti na raspolaganju treneru Andriću za susret protiv Ade naredno kolo.Na kraju su Šukalo i Aleksić rutinski priveli susret kraju. Pri čemu je Aleksić poražen od Andrića za konačnih 6:2.

Zrinjski nastavlja pad ka dnu tabele. Ekipa koja je nakon 5 kola bila na vrhu tabele, sada se dovela u nezavidnu poziciju i ozbiljno ugrozila opstanak porazom od direktnog konkurenta Zrinskog iz Ljubača sa 3:5. Više se očekivalo od Zrinjskog, naročito u situaciji kada se ekipi pridružio iskusni Hrvić Dragi koji je, iako dugo odsutan, prilično pouzdan u svojim izdanjima. Ovoga puta je poražen od odličnog Tokića, kojem je bilo zaista teško isparirati na 591, ali ostaje nejasno šta se desilo Bošnjaku. Jedan od stubova igre Zrinjskog u proteklim sezonama, ovoga puta je razočarao sa jednim od najmanjih rezultata PL ikada. Bošnjak (465) je rezultat na nivou rekreativca odigrao na svojoj kuglani, rekli bismo u najgorem trenutku po svoju ekipu. Ovaj rezultat je dvostruko otežao njegovoj ekipi, pošto je psihički negativno uticao na Krešića i Knezovića koji su bili u prilici da nadoknade zaostatak protiv slabašnih Kovačevića (519) i Ninića (521), ali je 534 i 527 bilo premalo za takvo nešto.

Borac je poražen u visokom sa 6:2. Ramić 565 i Perduh 543 su uspjeli osvojiti bodove za goste, dok je ostatak ekipe imao dosta slabo izdanje, pa možemo reći da su bodovi zasluženo ostali u Visokom. Najbolji pojedinac susreta bio je Nurudinović haris sa 571, dok je kod gostiju Ramić bio bolji od ostalih sa 565.

Rezultati: 14. kolo