Херцеговац киксао, ДУБ одустао од трке !

Херцеговац киксао, ДУБ одустао од трке !

Након изузетног прошлог викенда екипа Херцеговца је доживјела горко изненађење код непредвидиве екипе Лијевча. Стартовао је први пар у маниру премијерлигаша са Татић Далибором 594 и одличним Балабан Предрагом 576…док су на другој страни Војиновић Предраг 561 и Козјак Петар 537 успјели само солидно парирати. у Другом пару комбинациј Парежанин/Радан 567 је нашла више чуњева али мање сетопва од комбинације Шукало/Мирјанић  док је први бод за госте  освојио Брковић Никола 571. Два најбоља јуниора у овом моменту у БИХ су  се сударила у задњем пару а  обојица су имали сјајне изведбе…Мандић Ђ 602-Тркља М 592 …и тад се чинило да не може да измакне побједа Лијевчу али је ужасна игра Татић Миодрага од свега 465 у поразу од Ивановић Зорана 549 омогућила Херцеговцу да освоји чуњеве за 4-4.

Требишњица је теоретски у игри за пласман у ПЛ БИХ и од тог сна не желе да одустану. Одиграли су Требињци колико је било довољно против Рудара и славили са 3-5. Дринчић Недељко који је полагано израстао у најсигурнијег и најстандарднијег играча домаћих је опет био најбољи појединац домаћих са 557 док је други бод  у првом пару освојио  Стијепић Зоран. Средановић и Крстовић су на иглене уши освојили 2 бода против комбинације Стакић – Кецман те тако су гости изједначили на 2-2. Одлука о побједнику је донесена у задњем пару гдје је Мирковић Саша након неколико лоших резултата са 563 надиграо чуњевима али ипак изгубио од Мишатовић Синише са 544 да би коначно ријешење око побједника донио Килибарда 554 против јако лошег Радуловић Миљана 454 те коначних 3-5.

Дуб се опростио од сна о повратку у елитно БИХ такмичење тако што су их код куће по трећи пут ове године изненадили гости а овај пут је то била екипа Рада. Сврачић 486 је стандарно добро почео и освојио бод да би Радовић у другом пару са 511 уввратио за 1-1. Хушидић је са 500 одиграо једну од бољих партија у скорије вријеме као и најбољу домаћу цифру на овом мечу. Стевановић је са 478 поравнао на 2-2 те се отишло у неизвјесну завршницу у којој су  домаћи успјели да освоје два бода преко Марина 500 и Бећиревића али предност у чуњевима је остала гостима па је меч завршен без побједника.

Минерал је након бурног викенда брзо консолидовао редове и наставио најбоље што зна, а то је да побјеђује. ОССА је знала добро да изненади и кући и у госитма ове сезоне а ни овај пут нису били тако далеко од бодова. Минерал је ову годину играо декапитован за вођу тима и најбољег играча лиге Калат Давора али успјели су и са домаћим кадром са се домогну побједе од 5-3. Васић је у првом пару био поново сјајан са 597 оборених чуњева  да би Секулић са 556 поравнао на 1-1. Други пар је био сигурно и најзанимљивији на овом мечу а бодови су се могли подијелити у свим опцијама али је ипак остало 2-2. грбић је са 551 добио за мало Шошкића 546 да би Купрешак са 554 изгубио од Бијелића 555. Радонић 547 је на крају донио јако битан бод против Пејић Зорана 534 да би Лаловић освојио бод против Кршића.

Ево и свих резултата: Rezultati Prve lige RS 15. kolo