Ada drži evropski kurs, Zrinski se “migolji” sa dna

Ada drži evropski kurs, Zrinski se “migolji” sa dna

Devetnaesto kolo nije donijelo značajnije promjene na tabeli.

Bosna je u Gradišci uspjela da iznenadi Kozaru. Šukalo i Smiljanić su odigrali odlično, ali nisu imali dovoljno podrške u saigračima. Još je Lacković sa 517 uspio osvojiti bod za 3:1 nakon dvije izmjene. Međutim, sa njegovih 517, Aleksićevih 516 i Maleševićevih 475 nije se moglo isparirati rezultatima gostiju, pa su nakon preokreta u poslednjopj izmjeni došli do 5:3. Prije svega za to je zaslužan odlični Salman koji je sa 606 pobijedio Aleksića čak 90 čunjeva. Priliku da donese izjednačenje Kozari imao je Mandić u poslednjem paru, ali je poražen od Lukhodžića (565:567) za 3:5.

Revita je savladala Zrinjski u Mostaru sa 6:2. Iako su vodili cijelim tokom susreta, gosti su do pobjede došli dosta teže nego što to rezultat govori. Prije svega, zahvaljujući odličnoj igri domaće ekipe. Iako se bore za opstanak, u poslednjih nekoliko kola domaći igraju rezulate preko 3400, što je malo ko uspijevao ove sezone u PL. U prvom paru je mladi Brković uspio da savlada jednog od najboljih igrača domaćih, Bevandu (566:564), Paštar je osvojio poen za 2:0, ali svega +6 za goste. U drugoj izmjeni povratnik na kuglaške staze, Hrvić, je pružio odličan otpor mlađem Trklji. Uživala je publika u tri seta vrhunske igre (470:481), a onda je rovitog Hrvića zamijenio Lasić, što je doprinijelo padu u igri. Na kraju se Trklja zaustavio na 608, sa svega 127 u poslednjem setu, dok je Lasić propustio priliku da za goste upiše rezultat od 600, pa je završio sa 592. Andrić je takođe odlično igrao u većem dijelu susreta, međutim, 304 iz dva seta nije bilo dovoljno za poen protiv Bošnjaka (575:569), pa se ušlo sa 1:3 u posednju izmjenu. Do kraja je poen za Revitu uspio da upiše Prijić Slavko sa 561 za konačnih 2:6.

Malo je nedostajalo da Borac u Međugorju par kola prije kraja proglasi prvaka. Međugorje je bez prava na kiks dočekalo Borac. Nakon snažnog otpora banjalučke ekipe, domaći su strijepili za ishod susreta do poslednje Ninkovićeve kugle. Žutić i Džajić su poveli sa 2:0 protiv Mišetić D. i Petric Pere. Po prvi put ove sezone se dešava da Međugorje nakon prve izmjene gubi sa 2:0 na svojoj kuglani. U drugoj izmjeni, samo zahvaljujući lošem izdanju Perduha kojeg je savladao Mišetić A., domaći ostaju u igi, pošto je Ramić bio bolji od Malenice (552:581). Vodili su gosti sa 3:1, i sav teret utakmice prebacili na poslednji par u kome su za domaće igrali Petric i Šarac, a za goste Boltić i Ninković. Domaći nisu imali pravo na grešku. Nisu je ni napravili. Čovjek od koga se najviše očekivalo, pružio najviše kad je trebalo. Petric Ivan je bio maestralan u završnici meča i sa 621 uspio da napravi razliku u čunjevima za 5:3 i tako održi domaće u borbi za titulu. Naravno, sve to bi bilo uzaludno da Šarac nije savladao Ninkovića (536:532) i time spriječio goste da odnesu bod u Banjaluku.

Zrinski je u Ljubačama ostvario veliku pobjedu od 7:1 nad ekipom Slobode i time produžio nade u opstanak. Utakmica nije ponudila naročito kvalitetno kuglanje, i svi meč poeni domaćih su ostvareni na relativno male rezultate. Najboji pojedinac sutakmice bio je Ibrahimović sa 561.

Ada je rutinski upisala bodove protiv slabašne Dervente. 3287 je bio dovoljno za pobjedu od 206 čunjeva razlike i 6:2. Domaći su koristili loše igre gostiju i upisivali poene. Tek su u završnici igrači Dervente uspjeli da osvoje 2 meč poena. Đurić Petko protiv Pekovića (562:558), a Nović Srđan protiv Đajića (559:548). Kod domaćih ćemo pomenuti rezultate Novaković Borisa 560 i Babić Dragana 564.

rezultati: 19. kolo