Ada učvrstila treću poziciju, kiks Rudara

Ada učvrstila treću poziciju, kiks Rudara

Rudar nastavlja sa igrom toplo-hladno, zahvaljujući kojoj se i našao u poziciji da ne odlučuje sam o izlasku u evropska takmičenja, već će to da zavisi od ostalih rezultata u narednih 5 kola. Ovog puta na banjalučkom Laušu igrači Rudara su svoju igru doveli do neprepoznatljivosti. 3197 je blago rečeno katastrofalno izdanje ekipe iz gornjeg dijela tabele. Takav poklon je Borac, naravno, znao da iskoristi pa je sa skromnih 3216 upisao pobjedu od 5:3. Poveli su gosti sa 2:1 nakon prve izmjene, i to ne zahvaljujući dobroj igri svojih igrača, već zahvaljujući domaćim Mirkoviću 485 i Kajkutu 510, koji nisu mogli da ispariraju Hrustemoviću 538 i Alagiću 531. Perduh je održao Borac u igri sa 558. Do kraja se očekivalo da će Bešić i Dundić materijalizovati prednost, međutim Borac je, predvođen igračem utakmice Džajićem 568, konsolidovao svoje redove i upisao novu pobjedu.

Hvatao je Zrinski u Ljubačama prvu od nekoliko slamki spasa koje predstoje za njih u narednim kolima. Nisu uspjeli osvojiti cijeli plijen protiv Bosne, ali obrzirom na položaj na tabeli, osvojeni bod mogu smatrati uspjehom. Za domaće je sve pošlo po planu, Mahmutović i Imšić su osvojili uvodne poene za 2:0. Gosti su u srednjem paru uzvratili istom mjeroma, da bi na kraju uz dosta neizvijesnosti čunjevi pripali gostima, dok su domaći došli do ukupno 4 meč poena.  Zrinskom u narednim kolim apredstoji grčevita borba za opstanak i trku sa Mostarskim Zrinjskim koji im „bježi“ 2 boda.

Kozara je u Gradišci imala lakši trening protiv Dervente. Gosti su i na ovome susretu pokazali da im nije mjesto među 12 najboljih u državi. Bez zamjene su gosti došli u Gradišku, pa povrijeđenog Suljevića nije imao ko da zamijeni nakon svega 40 bačenih hitaca, pa je Derventa praktično ostala sa 5 igrača. Iako opuštene ruke, domaći nisu uspjeli da naprave rezultat vrijedan pomena. Najbolji je bio Aleksić sa 574. Između ostalih, istaćemo i Košpićevih 555. Kod gostiju je najbolji bio Nović sa 563. Zahvaljujući njemu i Jeftiću 554, gosti su uspjeli doći do 2 meč poena pa je susret završen sa 6:2.

Mostarski Zrinjski se nalazi u prilično nezavidnoj poziciji. Dosta težak raspored u narednim kolima pred hercegovce je postavio imperativ pobjede u utakmici sa Adom pred svojim navijačima. Gosti iz Banjaluke, takođe bez prava na opuštanje obzirom na ulog koji pred njima stoji, a to je plasman na treće mjesto i NBC pokal. Stegnuta ruka domaćih i želja gostiju su rezultovili sa ubjedljivom pobjedom za Adu. Bilo je 1:7 za goste koji su u Mostaru uspjeli da odigraju najbolji rezultat sezone od 3441 oboren čunj. Zrinjski je imao solidnih 3367 i da je pružao ovakve partije na svojoj stazi, sigurno se ne bi doveli u zonu ispadanja. Međutim ovoga puta nisu mogli do bodova protiv izuzetno raspoloženih gostiju, koji praktično nisu imali igrača koji je bio ispod svog prosjeka. Odlični su bili Peković 595 i Mrakodolac 588 za goste, dok se kod domaćih istako Krešić sa 598.

Međugorje se brzo oporavilo od debakla u Banjaluci i odigralo još jednu odličnu utakmicu pred svojim navijačima. Ovoga puta je isprašena Sloboda sa 7:1. Braća Petric su po navici otvorili odlično. Pere 628, Ivan 599, za uvertiru kraha Slobode u Međugorju. Odličan meč je viđen između Ivana i Stjepića (599:596), a nijanse su odlučile da bod pripadne domaćem igraču. Jedini poen za goste osvojio je Halilović protiv Mišetića. Dok su u ostalim međusobnim duelima igrači Međugorja lagano izlazili kao pobjednici. Možemo reci da je ova pobjeda u pravo vrijeme došla za domaće, kako bi povratili samopouzdanje pred teško gostovanje Rudaru u narednom kolu, nakon koga će mnogo toga biti jasnije.

Utakmica Grdadiška-Revita će biti naknadno odigrana.

Rezultati: 17 kolo Premijer lige (1)