Međugorje pokleklo u Kaknju, Zrinjski na putu opstanka

Međugorje pokleklo u Kaknju, Zrinjski na putu opstanka

Malo ko je očekivao da igrači Međugorja neće iskoristiti „penal“ koji su imali nakon kiksa Revite u odgodjenoj utakmici protiv Gradiške. Vjerovatno poslednja prepreka na putu Međugorja ka tituli, bila je nesavladiva ovoga vikenda. Rudar je pobjedio sa 5:3, a gostima ostaje da se nadaju da će se igrači Revite opet negdje okliznuti do kraja prvenstva, ali od sada to više nije u njihovim rukama pošto Revita ima bolji međusobni skor. Međugorje je bilo oslabljeno neigranjem ponajboljeg među njima, Ivana Petrica, i svakako da je to gostima dosta otežalo borbu za bodove. Rudar je takođe imao svoju računicu u ovoj utakmici. Mlada ekipa Rudara silno želi da se i ove godine okuša u evropskim takmičenjima, a za to im treba besprekorna igra do samog kraja prvenstva, i da se nadaju kiksu Ade pošto imaju 4 boda manje. Petrici su po navici otvorili i ovaj susret za goste, s tim što je umjesto starijeg igrao Ivan Petric mlađi, koji nije bio dostojna zamjena i završio je sa svega 504 čunja. Bez obzira na to, gosti su dobro stajali i imali prednost sve do poslednje izmjene. Tada je najbolji kod domaćih, Bešić, ubacio u brzinu više i sa 580 donio pobjedu svojoj ekipi, napravivši razliku od 97 čunjeva nad Mišetićem.

Da li je Zrinjski došao do bodova spasa u Visokom? 3:5 za goste u susretu sa velikim ulogom. Svjesni su bili igrači iz Mostara da do kraja sezone neće imati bolju priliku za učvršćivanje pozicije iznad zone ispadanja. To je uticalo da se kod nekih igrača gostiju stegne ruka, i da odigraju ispod očekivanog nivoa. Ali sta tek reći za domaće. Previše ležeran pristup ekipe Visokog, koja je u svojoj prvoj premijerligaškoj sezoni premašila očekivanja i najvatrenijih navijača, doprinio je potpunom rezultatskom debaklu. Pogledom na rezultate rekli bismo da Salman Enes nije igrao na istoj kuglani, ili makar ne isti dan sa ostatkom svoje ekipe. Kao da su domaći imali blokadu na 500 čunjeva, i tek poneko je uspijevao da je prebaci. Naravno, izuzev pomenutog Salmana koji je sa 600 čunjeva odigrao jedan od najvećih rezultata ove sezone na visočkoj kuglani. Pokušao je Salman sam da nadoknadi odsustvo igre kod ostalih, ali nije uspio. Dijelom zahvaljujući Bevandi koji je bio najbolji pojedinac gostiju i sa 577n u poslednjoj izmjeni uspio sačuvati svoju ekipu od naleta raspoloženog Salmana.

Sloboda je odigrala jednu od boljih utakmica ove sezone i savladala Gradišku sa 7:1. I ovoga puta je u ekipi Gradiške, kao i u pobjedi nad Revitom, najbolji bio Andrić sa 558. Njemu je pripao i jedini meč poen, pobjedom nad Jogunčićem. Ako je i bilo neke dileme oko opstanka Slobode u ligi, ovom pobjedom je praktično ta dilema riješena. U prilično ujednačenoj igri kod domaćih se istakao Halilović sa 572. Ovim porazom Gradiška i definitivno ispada iz igre za prve tri pozicije natabeli.

Revita je očekivano slavila protiv Zrinskog sa 7:1 i iskoristila kiks Međugorja za povratak na prvo mjesto. U prvoj izmjeni za domaće je igrao par juniora. Opet je briljirao Trklja Miodrag i pokazao da mu trenutno u PL nema ravnog. Ovoga puta je bio ubjedljivo najbolji igrač utakmice sa 610 na izuzetno zahtjevnim stazama Borika. Za 2:0 se pobrinuo Brković Nikola (582)  koji je u sjajnoj predstavi odigrao drugi rezultat utakmice. Nakon što neko vrijeme nije bio u prvom planu, Revitin junior je, na zadovoljstvo trenera i svih u ekipi, pokazao kakav potencijal ima u rukama i da se na njega može itekako računati. U drugoj izmjeni, još dva boda za domaće Gurešić (537) i Andrić (543) su odgovorili zadacima za ukupnih 4:0. Jedini poen za goste je osvojio Stijepić Božo (549) protiv kombinacije Prijić Andrej/Paštar Pavle (492). Revitin kadet je ušao poslednju stazu i sa, za njega odličnih 133, nastavio da se uigrava, i na pravi način koristi prilike koje mu se ukazuju. Trklja Marko (558) je u prilično neinteresantnom meču savladao Tokića (529) za konačnih 7:1.

U Banjaluci komšijski derbi između Ade i Kozare. U meču od velikog značaja za obje ekipe, slavila je Ada sa 5:3, i time skoro raspršila snove gostiju o plasmanu na treće mjesto. Mučili su se gosti na kugani na kojoj su osvojili kup RS prije dva mjeseca. Falili su čunjevi Košpića, Smiljanića, Maleševića, a naročito kada se uzme u obzir da su domaći imali ovoga puta raspoloženog Pekovića koji je odigrao najbolji rezultat kola sa 620. Vrijedi istaći rezultate Novaković Borisa 587 i Bjelajca 575, koji su izuzetno bitni za igru Banjalučke ekipe, a kada su sva trojica raspoloženi za igru, sa lauša se teško iznose bodovi. Ovom pobjedom Ada je preskočila jednu od prepreka ka cilju, a to je plasman na treće mjesto i NBC pokal. Četiri boda prednosti u odnosu na Rudar, na 4 kola prije kraja znače puno, ali tek nas očekuje konačni rasplet i dosta uzbuđenja.

Rezultati: 18 kolo Premijer lige