Mineral iskalio bijes na Dub-u, Rad iznenadio Ljevčane !

Mineral iskalio bijes na Dub-u, Rad iznenadio Ljevčane !

Mineral se brzo oporavio nakon nekoliko šokantnih gubitaka bodova u protekla dva vikenda pa se kao ranjena zvijer ekipa, trenera Stjepanović Branka, digla i oduvala Dub sa 6-2. Rezultat nije možda tako ubjedljiv ali kad se uzme da je razlika preko 250 čunjeva za domaće onda se vidi sva veličina ove pobjede. Neshvatljivo je da ekipa Minerala igra u premijerligaškom maniru kod kuće sa stvarno sjajnim ciframa dok u bitnim utakmicama u  gostima kao da  se izgube pod pritiskom i prepuste bodove objektivno slabijim ekipama.

I ovaj put je kombinacija Kalat-Vasić imala prosjek od 600 u prvom paru a Kalat Davor je nakon 2 staze bio čak u mogućnosti da obori rekord kuglane jer je imao 334 ali ipak se zaustavio na samo 623 dok je Vasić završio na 585. Bećirević i Vučetić su mogli samo nijemo da isprate sjajne igre na stazama pored njih. Drljić Milan je sa 552 je donio bod gostima i jedini se uzdigao preko 500 od prva 4 igrača gostiju što je stvarno tužan podatak uzimajući u obzir izuzetno kavlitetnu kuglanu u Tesliću. U poslednjem paru Radonić je odigrao 588 protiv Marina 543 da bi Svračić 544 dobio drugi bod za goste protiv Kršića 522.

OSSA Galaks je nastavila crni niz Rudara koji je u ovom meču igrao bez trenutno najboljeg igraća Drinčić Nedeljka. Lalović Ivan je sa 537 osvojio prvi bod za goste dok je Stakić Ljiljan izjednačio na 1-1. Stanišić i Šoškić su u ne baš sjajnoj igri bili bolji od Kecmana i Stijepića pa su gosti poveli sa 1-3. U zadnjem paru domaći su bili blizu preokreta preko Miljatovića 539 i  Babića 524 ali nije bilo dovoljno da se okrenu čunjevi pa je meč završen sa 3-5.

Rad je iznenadio Lijevče te tako u teoriji ostao u igri za 1. mjesto. Mandić Đorđe je kombinaciju Radović O-Manojlović B “upisao u klub 100” odigravši 612 na samom početku meča da bi Radović Saša 561 izjednačio protiv Tatića 532. Prodić Ljubomir 558 i Stevanović Čedo 559 su odigrali dobro u drugom paru te osvojili oba boda za goste uz ostvarenu solidniu zalihu u čunjevima. U poslednjem paru su podjeljeni bodovi a jako zanimljivo je bilo u duelu Šukalo Dragan 544 – Vincetić MArko 542…a meč je završen 2-6 za goste.

U jesenas odigranoj utakmici između Posavine i Hercegovca bodovi su pripali gostima uz visoku pobjedu od 1-7.

Evo i kompletnih rezultata: Rezultati Prve lige RS 17. kolo