Mineral se opet okliznuo, Hercegovac vidi cilj!

Mineral se opet okliznuo, Hercegovac vidi cilj!

Derbi meč kola je igran u Brčkom između Rada i Minerala. Utakmica koja je za goste bila pod moranje za pobjediti a domaćine je ostavljala u teoretskoj šansi da lovi titulu prvaka RS. Bojažljivo su postavili   sastav gosti pa je Kalat Davor poveo za goste demoliravši Manojlović Branka sa 599-508. Najbolji igrač kod domaćih Radović Saša je odma uzvratio bodom sa 544 protiv Vasića 521, koji je konačno zaigrao na gostujućim utakmicama. Stevanović je u ne bas posebnoj izvedbi bio bolji od kombinacije Kuprešak-Kuzmanović da bi Grbić Davor u cetvrtoj izmjeni donio poravnanje  na 2-2. Lazić Milan je u jako zanimljivom duelu pobjedio Kršić Severina da bi sve palo na Radonić Petra koji je jako podbacio protiv Vinčetić Marka te je tako Rad došao do četvrtog meč poena a čunjevi su ostali na strani gostiju. Rezultat je bio 4-4 koji odgovara najviše Hercegovcu. Pa će sada Mineralu biti potrebna pobjeda od 8-0 u zadnjem kolu za plasman u PL.

Hercegovac je za malo “prosuo mlijeko” što bi se reklo u utakmici gdje se to najmanje očekivalo. Tvrd orah se ispostavila Posavina koja igra sve bolje kako se kraj prvenstva bliži kraju. Ušli su domaći u meč nešto sporije što su iskoristili Mišetić io Đurić  i doveli goste u vodstvo od 0-2. Ivanović i Vojinović su se trgli, te brzo poravnali na 2-2 uz veoma dobru cidru Ivanovića od 532. Muslimović je potvrdio dobru formu bodom protiv Miličevića da bi sve na kraju palo na Kozjaka. Šmitran Goran je odigrao sjajnu utakmicu i za malo je donio možda najveće iznenađenje godine ali falila su mu 2 čunja na zadnjoj stazi za potpunu senzaciju pa je duel završen 489-487 a meč je završen sa 5-3.

OSSA Galaks je očekivano dobila utakmicu protiv Lijevča sa 6-2. Teško da su gosti mogli išta više da urade u meču u kom su imali samo jednog igrača preko 500 a to je bio Šukalo Dragan sa 512. Sekulić Draženko je krenuo solidno i sa 523 donio bod domaćima da bi baš Šukalo u narednoj izmjeni izjednačio Stanišić,Šoškić i Pejić su u daljem nastavku meča osvojili bodove za domaće među kojima se istakao Pejić sa 525 da bi poraz ublažio za goste Mirjanić Miroslav u zadnjoj izmjeni protiv Bijelić Nenada.

Na dugom meču  za Posavinu ovog vikenda kao da se vidjela potrošenost iz prvog meča te je Trebišnjica slavila sa visokih 7-1. Trbišnjica je odigrala jednu od najslabijih utakmica u poslednje vrijeme  i pored visoke pobjede. Gojković i Popovič su osvojili uvodne poene za domaće da bi tek Krstvoić Miroslav odigrao pristojnu cifru od 481 protiv Šinik Dragoslava. Begenešić Marko je nastavio sa berbom poena za domaće protiv Mišetića, da bi Muslimović Emir spasio goste od nule sa poenom protiv kombinacije Radović-DŽomba. Kilibarda je na kraju stavio tačku na ovo gostovanje Posavaca za konačnih 7-1.

Evo i konačnih rezultata: Rezultati Prve lige RS 16. kolo