Posavina potopila rudnik, Mineral kao bos po trnju!

Posavina potopila rudnik, Mineral kao bos po trnju!

Jako bitno kolo je ostalo iza nas, kolo u kom su se neke stvari mogle iskristalisati skoro do promovisanja u viši rang…ali je ipak nastavljeno po starom dobrom običaju naših kuglaša da ostane zanimljivo i uzvudljivo do samog kraja !

Derbi meč,  meč za borbu za vrh tabele su odigrali Hercegovac i Mineral, obe ekipe koje su objeručke prihvatile kiks Rada te se čini sada da imaju malo bolje izglede od njih.

Iako je derbi bio na papiru tako možda ne govori i konačan rezultat. Hercegovac je ubjedljivo slavio sa 7-1 iako su mnogi dueli završeni jako tijesno pa se slobodno može reći da je bilo i dosta neizvjesnosti. Poveli su gosti preko sjajnog Kuzmanovića 521 da bi poslije toga Cerovina sa 485 izjednačio. Kalat je udario na Kozjaka… junak na junaka, u kojem se domaći bolje snašao sa 530-500. To je možda bio i prelomni trenutak meča pogotovo jer je ove sezone odlični Radonić izgubio bod od ne baš standardnog Cerovine. Grbić je potvrdio dobru formu sa 500 ali je Radan Nikola ipak bio bolji sa 506. Kršić je na kraju za Mineral odigrao sjajnih 518 ali to nije bilo dovoljno protiv Ivanovića koji je sa 522 ovjerio visoku pobjedu i preuzimanje prvog mjesta na tabeli.

Posavina igra rasterećeno za svoju dušu što bi se reklo, i baš to odustvo pritiska sa kojima se sreću ekipe u vrhu njima je odlično došlo da se malo razdrmaju opuste i pokažu  da vrijede više od mjesta na tabeli. Na tom putu im se u ovom kolu našao indisponirani Rudar koji nije mogao ništa drugo već da svjedoči svom ubjedljivom porazu i najboljoj cifri  Posavine ove godine. U prvom paru su podijeljeni  su bodovi a Stijepić Zoran je i sa manje oborenih čunjeva osvojio meč poen, dok je Šmitran Nenad 546 u jako neizvjesnom duelu za dlaku osvojio bod protiv Drinčić Nedeljka 544. Suvajac je nastavio za Posavinu sa osvajanjem neizvjesnih i napetih poena da bi put prema pobjedi utabao Šinik sa 543 protiv Predojevića. Zadnji par Posavine je donio i ono najbolje najbolju cifru u nazad nekoliko godina je odigrao Emir Muslimović Babin 562 protiv Miljatović Siniše 552 a istu je ponovio i Đurić Nenad za visokih 7-1.

Razigrane i fatalne ose su ukrotili iskusni Dubčaci. Trajao je fin niz skinutit skalpova za OSSA-u da bi u ovom kolu doživjeli težak i neočekivan poraz kući. U prilično lošm ritmu su odigrala prva tri domaća igrača što su gosti objeručke iskoristili da povedu sa velikih 0-3  a Vučetić Željko je jedini dobacio do 501. Šoškić Goran je sa 481 osvojio prvi bod za svoju ekipu i vratio mnogo čunjeva, da bi i drugi odmah za njim osvojio Pejić Zoran 521 protiv Marin Vlade sa 516 u najzanimljivijem duelu dana. Lalović nije uspio da ponovi  jednu od svojih dobrih izdanja u skorije vrijeme a i bilo mu je otežano svakako jer je igrao protiv jednog od najboljih igrača lige Svračić Mladena 542 koji je uz najbolju cifru meča okrenuo čunjeve u korist gostiju za visokih 2-6.

Trebišnjica je u prvom meču vikenda moglo bi se reći isprašila Mineral sa 7-1 jer  su objektivno jači gosti znali u zadnje 4 godine čak 3 puta da odnesu bodove na ovom neugodnom gostovanju. Još ako se na to uzme da se utakmica igrala u Bilećoj zbog kvara kuglane u Jazini…dobijamo kompletnu sliku ubjedljivog poraza. Ređali su se bodovi kao na traci za  formalnog domaćina a među najboljima se istakao Gojković Darko sa 506 oborenih čunjeva. Nisu gosti mogli da prebace 470 sve do predzadnjeg igrača Grbić Davora 480 koji je u solidnoj partiji ipak izgubio bod protiv iskusnog kapitena Trebišnjice, Kilibarde Vasilja koji je oborio 494. Da spasi od totalnog debakla goste uspio je Kalat Davor koji je sa fenomenalnih 550 pokazao da se može odigrati pristojan rezultat.

Evo i mkompletnih rezultata :

Rezultati Prve lige RS 14. kolo