Rudarev juriš ka Evropi, Ada posustaje

Rudarev juriš ka Evropi, Ada posustaje

Subotnjom utakmicom u Banjaluci između Borca i Gradiške je počelo dvadeseto kolo Premijer lige. Nažalost, loše stanje na Banjalučkim kuglanama sve više uzima maha kada su rezultati u pitanju. Težak je i pogled na rezultate, a možemo zamisliti kako je igračima koji ih iz utakmice u utakmicu odigravaju. Nakon 20 kola i 240 nastupa raznih igrača, evidentno je da srž problema nije u igračima koji na Laušu i Boriku naprasno „zaborave“ kuglati, već problem treba tražiti u stanju nekada najboljih staza u BIH. Utakmica bez rezultatskog značaja, okončana je neizvjesnim finišom, u kome su glavnu logu igrali Ninković (536)  i Andrić (538). U igri je bila podjela bodova, maksimum koji su domaći mogli izvući iz susreta. Dileme je riješio iskusni Andrić koji je u foto finišu uspio da za 2 čunja „prelomi“ i savlada Ninkovića čime je domaće ostavio „kratkih rukava“ u ovome susretu. U prvoj izmjeni gosti su poveli 2:1, domaći uzvratili u drugoj izmjeni istom mjerom, ali je 45 čunjeva prednosti za goste odlučilo pobjednika (3216:3261). Najbolji pojedinac susreta bio je Boltić sa 572.

Revita je u sličnim (ne)uslovima dočekala Kozaru iz Gradiške i upisala još jednu pobjedu na putu ka tituli. Rezultat od 3244:3166 u susretu finalista Kupa RS je ispod očekivanog nivoa, ali kao što smo već naveli, dok se ne uloži trud i kuglane se dovedu u takmičarski optimum, ne možemo očekivati rezultate koji su nekada bili svojstveni banjalučkim stazama. Paštar je odigrao 567 u prvom paru, što je bio najbolji rezultat kod domaćih. Ostali igrači su se rezultatski uklopili u raspon od 530 do 540 čunjeva. Kod gostiju je najbolji bio Mandić sa 586, dok ostali rezultati nisu vrijedni pomena. Utakmica je završena sa 7:1 za Revitu.

Ada je kiksnula u Visokom. Uprkos velikom optimizmu gostiju, Visoko se i ovoga puta pokazalo kao teško osvojiva tvrđava. Odavno se nije desilo da novopečeni premijerligaš sezovu završi u gornjoj polovini tabele. Bosna je na dobrom putu da to uspije, pošto je trenutno na 5. mjestu, ima 31 bod i svega 6 bodova zaostatka za trećom pozicijom i plasmanom na NBC pokal. Sve čestitke domaćima za izdanja u ovoj sezoni! Prije svega na svojoj kuglani, koja im očito daje veliku u odnosu na gostujuće ekipe. Bjelajac je odlično povukao za goste i napravio razliku nad Avdagićem (542:576), ali se više očekivalo od Novakovića u duelu sa Lukhodžićem (554:526). U drugoj izmjeni još jedan veliki pad za goste. Kao da je imperativ pobjede u borbi za treće mjesto, uticao na pritisak na najbolje igrače Ade koji su ovoga puta definitivno najviše podbacili. Peković se zaustavio na svega 519, izgubio od Nurudinovića (538) i time praktično ubio nade gostima da Džajić i Novaković Bojan mogu napraviti nešto više. Na kraju je bilo 6:2 uz sjajnu igru Salmana od 603.

Rudar je iskoristio kiks Ade i pobjedom nad Zrinskim se približio na svega bod zaostatka. Zrinski je u Kaknju pružio snažan otpor i poveo sa 3:1 nakon dvije izmjene, uz 583 odličnog Mahmutovića. Kod domaćih se u tom periodu igre istakao Bešić sa 590,  protiv Imšića koji je oborio 548 čunjeva.  Poslednja izmjena je pokazala pravu moć Rudara na svom terenu. Hrustemović i Dundić su se razgoropadili i odlučili da sjajnom igraom bodove zadrže u Kaknju. Nakon dugo vremena maestralan je bio Hrustemović sa 629, Dundić ga je ispratio sa 605. Uz pomenutoh Mahmutovića, kod gostiju je odličan bio Tokić sa 594.

Zrinjski sa bodom protiv Slobode u Lukavcu, mnogo lakše ulazi u poslednja dva kola. Jedan od najvažnijih mečeva u misiji opstanka u ligi igrali su Mostarci u Lukavcu. U rezultatski prilično skromnom susretu, najbolji pojedinac susreta bio je Bevanda iz redova Zrinjskog sa 588, dok je kod domaćih bolji od ostalih bio Stijepić sa 564. Zanimljivo je da su gosti svu razliku napravili u prvoj izmjeni, dok je ostatak igrača postepeno „tesao“ ostvarenu prednost, i prije svega zahvaljujući užasno lošem izdanju Brkića (487) uspio da održi +11 za konačnih 4:4.

Međugorje je rutinski slavilo protiv Dervente. Bilo je 6:2 za goste, uz dobre partije Malenice (593) i Ivana Petrica (577). Kod domaćih je nabolji bio Jeftić sa 565, dok je ostatak ekipe imao još jedno izdanje nedostojno Premijer lige.

Rezultati: 20 kolo Premijer lige