Međugorje prvak BIH, Revita poklonila titulu!

Međugorje prvak BIH, Revita poklonila titulu!

Muk i nevjerica nakon zadnje bačene kugle u poslednjem 22 kolu Premijer lige  BIH, ekipa Revite koja je imala sve u svojim rukama i koja je trebala da pobjedi samo osrednju ekipu Bosne je doživjela vanserijsko iznenađenje pred svojim navijačima i brojnim zvanicama izgubivši od Bosne 3:5 te tako titulu šampiona BIH za 2016/17 godinu prepustila Međugorju.

Nevjerovatno iskusnim igračima Revite se stegla ruka i u jednoj prosječnoj utakmici su od početka nekako bili u defanzivi. Paštar je nedovoljno oporavljen odigrao 567 i dobio Nurudinovića 539, dok je Brković lošom igrom i svega 504 izgubio od Avdagića 551.Vila Mulo je pobjedio kapitena Andrića sa 572-544 i  nervoza se polako počela uvlačiti u igrače domaće ekipe. Trklja Miodrag je na drugoj strani dobio sa 568-549 Ganića te se sa malim zaostatkom ušlo u zadnji par.Očekivalo se da će najbolji igrač ekipe i lige Trklja Marko pokazati kao i u 99% slučajeva da je najbolji kad je najteže ali čak je i on pod pritiskom popustio i odigrao svega 544protiv Lukhodžića 543, dok je na drugoj strani sudbinu Revite zapečatio Salman protiv Prijića sa 577-549. Ovaj poraz će dugo da boli jer je pehar bio spreman, gosti iz ministarstva Civilnih poslova kao i novi načelnik u gradskoj upravi g. Dragan Banjac su bili tu da dodjele pehar ali kako kaže stara narodna ” prvo skoči pa reci hop”.

Gradiška je u jednom revijalnom meču dobila sa 1:7 slabašnu ekipu Dervente koja je već davno se pozicionirala na poslednje mjesto sa samo jednim osvojenim bodom i od sl godine će igrati Ligu RS. U ekopi Dervente niko baš kao ni u većini utakmica do ovog kola niko nije posebno bio raspoložen za igru osim bojana Simića koji je u poslednjem paru srušio 553 oborena čunja, dok su se u poslednjem paru kod Gradiške među najboljima pokazali Milanović 567 i Andrić Čedo 563.

Ada NB je iznenadila možda na neki način dobivši ekipu Slobode u gostima sa visokih 2:6 ali njihova 4-ta pozicija je i prije ovog kola bila već zacementirana.Kasumović je kod domaćih jedini bio u stanju da parira igračima Ade sa 567 oborenih čunjeva dok su gosti imali nešto više raspoloženih igrača. Đajić je oborio 554. Nezanimliv duel je sa osrednjim ciframa trajao sve do poslednje izmjene u kojoj je Novaković Boris odigrao sjajnih 599. Na kraju nije ni bila velika razlika u čunjevima od svega 60 za ekipu Ade ali visokih 2:6.

Rudar je u malom derbiju kola dobio ekipu Kozare sa 5:3 na domaćem terenu. Bilo je sve riješeno  što se tiče plasmana i jednih i drugih iako je u teoriji Ada mogla da porazom Rudara preskoči ih na 3. mjesto ali to se nije desilo. Bešić je sa sjajnih 631 odma ostvario veliku prednost za domaće  dok je kod gostiju Mandić sa 557 bio najbolji igrač. Hrustemović je na samom kraju utakmice sa 626 odigrao sjajan meč.

Međugorje je objeručke prihvatilo kiks Revite i sa laganih 7:1 savladalo ekipu Zrinskog. Malenica je sa 593 bio najbolji pojedinac meča ali isto dobri na ovom meču su bili i Pere P 544 Ivan P 585 kao i Bono Sarac sa 573.  Gosti nažalost koji su odavno čekirali kartu za niži rang su ovaj meč odigrali sa samo 5 igrača a najbolji je bio Kovačević sa 574.

Treća najbolja ekipa iy Republike Srpske ove godine Borac je kod kuće savladao ekipu Zrinjskog iz Ljubača sa 5:3. Dakić i Džajić su dobro povukli u prvom bloku za ekipu Borca i to ciframa od 567 i 588 dok su na drugoj strani Krešić i Bošnjak imali odgovor  sa 574 i 533.  Bevanda Krešić i Hrvić su nasltavili sa prosječnim igrama ali igrači Borca su preko Jove Boltića koji je odigrao 584 uspjeli da dođu do bitne pobjede i osvoje sva tri boda.

Ekipe iz Republike Srpske su ove godine bile opet dobro plasirane i to Revita 2. Ada NB 4. Borac6. Gradiška 7. Kozara8. dok je ekipa Dervente ispala u niži rang.

Evo i svih rezultata sa tabelom nakon poslednjeg kola:

22 kolo Premijer lige