Srbija pokazala klasu, praznik za oči gledaocima u Banjaluci !

Srbija pokazala klasu, praznik za oči gledaocima u Banjaluci !

Nakon dvomeča reprezentacija Srbije i Srpske stavljena je zavjesa na ovaj divan prijateljski susret !Susret u kome su ljubitelji kuglanja mogli da vide sve ono najbolje od ovog sporta. Konačna provjera pred naredno svijetsko prvenstvo u Detenhajmu je uspješno završena a malo više zadovoljni mogu da budu reprezentativci Srbije nakon pokazanog za vikend. Susret koji je prijavljen kao zvaničan NBC-u , počeo je  uz ceremonije i protokol koji je određen za  ovakve utakmice. Predsjednici KSRS, Ilija Prijić i KSSRB Uroš Dragojlović su se obratili prisutnim gledaocima i igračima, poželivši im što više ovakvih susreta te mnogo sreće i uspjeha na predstojećem SP. Nakon intoniranja himne Moja Republika i Bože pravde, glavni sudija g. Darko Lacković upoznao je igrače sa tehničkim detaljima i tokom meča.

IMG_9152

 

U prvom bloku su sa malom rezervom u igri krenuli i jedni i drugi. Najbolji kod domaćih na 60 hitaca je bio Peković Boris dok je kod gostiju to bio Jovetić Milan. Više se možda očekivalo od najboljeg juniora RS Trklje Miodraga ali svako ima pravo na loš dan, jer znamo da je njegov kvalitet neupitan. Jovetić Milan je sa 617 bio najbolji u prvom bloku …pratio ga je Juhas Saša sa 615, dok je Peković Boris popustio u zadnjem čišćenju i završio na 590.

IMG_9193

Drugi blok je donio dosta bolje rezultate a gledaoci su stvarno imali šta da vide. Jako su otvorili Ernješi 175, Simijonović 166 i Čongor 174 dok su igrači RS bili dosta suzdržani. Sjajni Kalat Davor se probudio u naredna dva seta i sa 184 i 176 konačno pokazao extra kvalitetu koja ga godinama krasi. Nastavili su Jagličić,, Ernješi i Ćongor u ovom  periodu sa sjajnim igrama a svakako se izdvajao nastup Čongora koji je igrao kao u transu. U zadnjih 5 kugli čišćenja za pomenutog Čongora …otovorila se prilika za obaranjem rekorda kuglane. Trebao je u tri kugle prelaz i ubačaj u pune od 8 za magičnih 697 ali ulaz u mali loh Čongora nije bio dovoljno tanak da pokupi kontra dama. Republika Srpska nije uspjela da uzme čak ni meč poen sjajnim reprezentativcima Srbije.

IMG_9239

Nakon proglašenja pobjednika reprezentativci su se okupili u restoranu dvorane Borik na svečanoj večeri na kojoj su predsjednici Saveza  Srpske i Srbije razmjenili poklone a igrači su uživali u smjehu i dobroj atmosferi.

IMG_9296

Nedelja je donijela još jedan nastup reprezentacija. Dosta pojačana reprezentacija Srpske sa Paštarom i Gurešićem je svakako mogla više da prikaže nego u subotu. Krenili su igrači Srpske solidno u prvom bloku a Dyajić, Gurešić i Paštar su završili sa prosjekom preko 590, dok su na drugoj strani gledaoci mogli ponovo da uživaju sjajnim izdanjima Ernješija i Čongora koji je opet ponovio velelepnu igru iz prvog dana. Trklja Miodrag je zaigrao bolje drugi dan a Kalat i Galić su bili standarno dobri. Opet su Srbijanci bili dosta bolji a najboljih 6 rezultata koji se uzelo za zapisnik su u zbiru donijeli reprezentaciji Srbije sjajnih 3805 naspram 3561 i 0-8. Ovom prilikom KSRS želi da se zahvali svim sudijama na sjajno obavljenom poslu i hvala im za trud i pomoć za organizaciju odog meča.

IMG_9316 IMG_9319 IMG_9333IMG_9327

 

Evo i svih rezultata :

RS – SRB 6 igraca 06.05.2017.

RS – SRB 8 igraca 06.05.2017

RS – SRB na 8 igrača 07.05.2017

RS – SRB najboljih 6 rez – 07.05.2017.