Од ове године још занимљивија борба за шампиона Републике Српске!!!!

Од ове године још занимљивија борба за шампиона Републике Српске!!!!

На протеклој сједници ИО КСРС која је одржана у Дервенти је расправљано о текућим питањима у КСРС, досадашњем учинку новог сазива ИО као и о предстојећој сезони у Лиги Републике Српске.

Нажалост констатованпо је да након неколико година имамо опадање у броју клубова Лиге РС али то је у овом тренутку нешто на шта КСРС не може да утиче јер су животне прилике и стање у друштву ти који диктирају услове за рад па и у спортском сегменту живота.

КК ДУБ је замрзао свој статус на годину дана у Лиги РС, док КК Херцеговац је након њима неприхватљиве одлуке Комисије за спортску арбитражу је одлучио да не игра ове године Лигу.

Комисија за преглед куглана је за викенд обавила свој посасо прегледавши једине две двостазне куглане у РС па се са исчекивањем чека извјештај о прегледу. Куглана Брчко је нова тако да се очекује позитивно мишљење о њој док куглана у Патковачи знамо да је добра само је питање колико се одржава али не сумњамо да ће евентуални недостаци бити бзро отклоњени.

Пропозиције за Лигу РС носе доста новина, од смањења котизације, јефтинијег жалбеног поступка до револуционарног увођења плеј офа на крају сезоне. Ово су само неке од многих новина у овогодишњим Пропозицијама а да би открили које су преостале морате прочитати исте које Вам достављамо испод !

Propozicije Prve lige RS 2017-2018